tanda kandungan tak mnjadi

Apakah tanda kandungan tak menjadi ye ... Baru 5week tapi tak rase ape2 pun

26 Các câu trả lời

Bleeding with n without pain. First trimester early miscarriage mmg kerap terjadi... Sebab time ni embryo. Kantung masih x berapa stabil... First trimester ni mmg kena lebih care.... Jgn ambil pedas. Mknn masam. Bergas. Hold exercise Jgn angkat berat... Jgn bnyk berjalan. If boleh kerap baring .. bagi rahim relax.... Kembung. Angin. Sendawa tu normal.. jgn ambil ubat sembelit. Jgn sapu/letak cream oil dekat perut.... Akan rasa x selesa bawahperut tu normal...

Sya pun masa kandungan 5minggu belum rasa apa2 sis,kandungan 7minggu baru rasa mual muntah kalau ada bau minyak teruk tak boleh tahan,timbangan pun asik naik turun sebab tak nafsu nak makan..tapi skarang dah masuk 14minggu mual dan muntah tu dah kurang,nafsu makan pun semakin bertambah,positif thinking mom,Smoga kandungan sihat.

Sy test upt 2 line.. satu kabur.. lam 2-3 hari nakin terang.. ade satu hari seblim test upt.. darah kaler coklat sikit satu hari je ... lpas 4 hari start bleeding.. darah hari2 ada tapi tak banyak. Pi klinik scan waktu tu 5 week.. tak nampak ape.. kosong.. lpas 7 hari kuar darah period.. kira 14 hari kuar darah.. cek upt .. cuma 1 line je..

Jgn pikir kandungan x menjadi sis.. Ni baru 5 weeks, stgh org mng x rasa apa.. Mcm sy dh weeks 6-7 mcm tu baru tahu pregnant bila rasa pening dekat office x, sihat bagai scan ada baby.. Sblm tu ok ja So kita kena positif doakan baby dlm perut ok2 dan sihat saja.. Dan sis kena bnykkan rehat

jangan la ckp mcmtu...rezeki kan tu..5weeks awal lg untuk rasa ape2...dan jgn pulak pkir mengandung ni nk kne ade alahan, mengidam...x semua mcmtu...selagi x de kluar darah ke ape,.pkir positif je sis...jg makan mnum, rehat, folic acid penting,jgn lupa makan...

Jangan fikir negatif. Semua org simptom x sama. Saya sendiri takde morning sickness masa awal pregnant. Takde alahan. Even skrg pun dh masuk 21 weeks pun baby bump tak nampak lg. Yang penting bila checkup scan baby tumbesaran tu normal.

Tande kandungan tak menjadi turun tanda macam yg dokter cakapla, lendir cmpor darah . Tp waktu ni tlg la jgn wat kje berat2 . Jaga makan . Kalau muntah makan lagi . Jangan bg perut kosong . Trimester pertama satu cabaran so good luck 🙃

Jgn mcm tu puan. Sy awal preggy 2 bulan tiada alahan langsung. Test utp tengok tve. Tapi relax je. Depends pada badan masing2. Ada org samapi bersalin tiada alahan. Ada yg dah start alahan 5 minggu lg

Awal lagi tu , jaga pemakanan , jaga diri ☺️ sy yang preggy 4 bulan ni pon tak rasa lagi baby kicking 😄 just think positif , nak hilang kan kerisauan dalam hati , gi je scan 🤗

5y trước

Kalau ada blood spot , bleeding teruk , refer doktor terus

Sy preggy takda muntah2 , mcm biasa2 sja , first baby ni, skrg 14w sdh , perut pn xketara , mcm tdk ngandung lgsg , haha , x menjadi masalah tu , yg penting doa jak dan yakin padaNya .

5y trước

Sy muntah teruk... Tp still kena makan... Sbb lepas muntah... Sy akan kelaparan sgt2 mcm bhari2 xmakan 😅😅... So stiap ari mmg makan muntah makan muntah....rutin harian.. Amik kuantiti yg sikit tp berulang je la