Apakah produk penjagaan bayi kegemaran anda? Dan kenapa?

Post image
207 Các câu trả lời

Saya suka minyak bayi tropical amway. Produk sutra macam minyak tranquilizing utk masage anak supaya dia tak meragam sangat. Sebelum tidur sapu minyak, little zara supaya anak tidur selesa. Lepas mandi, saya suka sapu magnesium oil di tapak kaki dan ketiak anak supaya dia tak da masalah sakit lenguh.. Saya pun pakai juga. Produk penjagaan ni saya banyak guna produk sutra sebab bahan yg digunakan adalah natural dan tiada bahan kimia bahaya.

Baby Johnson , Cetaphil & Baby Carrie Junior. Tiga jenis produk penjagaan bayi tersebut adalah kegemaran saya. Yang saya sangat cadangkan kepada ibu2 di luar sana, korang kena try Baby Carrie Junior. Seriously tak menyesal guna produk ni. Kulit anak korang akan jadi lembut and tak mudah kering untuk tempoh yang lama. Saya dah guna sebab itu saya syorkan :) Selamat Mencuba !

Sy cuba bg yang terbaik untuk anak2 memandangkan kulit mereka sensitif. Sy pernah gunakan Anakku, Cetaphil dan Tenderly ketika mereka bayi, tetapi bila mereka dah berumur setahun setengah ke atas saya guna apa2 produk yang saya rasakan sesuai dan tidak memberikan kesan pada kulit anak2 saya, contohkan losyen dan mandian Baby Johnson.

Pureen.. anak sesuai guna produk jenama ni.. suka lotion pureen especially.. kulit merah ruam atau kena gigit nyamuk sapu lotion ni cepat je elok.. pernah tangan sy sendiri terkena air panas.. cepat2 sapu lotion pureen kurang rasa sakit.. langsung tak mgelembung atau tinggal kesan parut.. cepat meresap dan bau best..

Cetaphil daily lotion... Hari2 sy guna utk baby sy... Merah2 hilang dgn cepat.. Kalau kena gigit nyamuk pon dia cpat kecut bgkak.. Ruam2 pun cepat hilang.. Bila sapu kt muka.. Jd licin dan lembut...x ada naik2 ruam or gatal2 dh lepas sapu cetaphil lotion.. Very recommended 😍

Minyak yu Yee sbb Bau yg sega Head to toe jenama anakku kerana lembut ngan kulit Dan rambut bayi Moisturizer n lotion nivea baby utk kemulusan kulit bayi Sudocream untuk nappy rashes sbb baik ngan cepat Baby oil Safi untuk kekemasan rambut bayi Dan elakkn kulit kepala dari kering

Since baby eczema, saya tak boleh pakai produk sebarangan. Psorless - sabun mandi dan lotion Buds - lotion Anakku - syampu sahaja sebab wangi🤩 Kadang2 pakai cetaphil juga tapi kurang bagi kesan untuk kulit anak saya.

Sy cmpur .ank xde alah produk.. Drypers- murah Bare nuhcessities- utk sensitive skin Offspring wipes- favourite Applecrumby- lotion, baby bath sbb my baby skin kekdang a bit dry & itchy.lostion pulak non greasy/oily

Johnson & johnsons sbb wangi & minyak ommey nyonya rogue bagus sngat untk bayi perut kembung / gigitan serangga cepat jaa hilang & ruam2 dia punggung bayi harini sapu esok dah kurang ruam🤗

Chomel....HIGHLY RECOMENDED! * contain vita C & E * made from advance plant lotion *non - toxic * dermatologist tested * gud smells.. * gud for sensitive skin especially rashes