Poligami Dalam Perkahwinan

Apa reaksi anda jika suami minta izin untuk berpoligami?

Poligami Dalam Perkahwinan
103 Các câu trả lời

Mampu ke dgn gaji ekonomi skrg nie.. Contoh gaji rm1000 Susu ank -RM100 Pampers -RM100 Belanja dapur -RM300 Bil air, Bil api🔥- RM100 Minyak keta, minyak moto -RM150 Naskah utk isteri -RM200 Utk mak ayah - Byk tanggungan yg penting yg perlu dipikirkan xpyh gatal mengelah sangat serupa bulu x cukuq...

Perempuan sekarang boleh hidup sendiri, mcm dato vida, x kahwin pun tk pe dia dh kaya, so si suami kalau minta izin nak kahwin lagi, sy akan ckp kt dia, sy nak mintak izin kahwin dgn laki lain, mesti dia tk bgi kan? Kalau dia bagi, nmpknya dia tk syg awak la tu, tunggu apa lagi? Blah ja laa😅

Kalau suami jenis membantu buat kerja rumah, pandai jaga anak, bagi duit belanja kat kita untuk self grooming, ade sediakan rumah n kereta... saya xkesah.. Kalau jaga anak pon haukk, pegang penyapu pon xpernah, sorri minx maap, aku rela menjanda!

Pernah berbincang hal ni dan saya setuju tapi suami dah sedia tahu apa syarat syarat yang saya bagi. Complete semua syarat tu memang saya sendiri yang pergi meminang bakal madu tapi katanya tak mampu. Jadi kita jaga keluarga kecil kita je la 😊

Saya Ada ramai kwn yg di madukan ..tk nampak kebaikkannya pn .. menyeksa perasaan isteri lg Ada ..anak² jd mangsa .. tp terpulanglah sbb masing² jln cerita tk sama ..Ada yg btuah ,bahagia .. Ada yg menderita .. tp klo blh elakkanlah

Hidup ini adalah perjuangan.jangan mudah putus asa,saya akan pertahankan hak saya.Bila tanya pasal reaksi,mestilah muka sedih,sebak dan nangis.Tapi ,jangan sekali2 ikut perasaan,clam down!!kemudian,berharap itu cuma mimpi buruk.

Kalau ada sebab utk poligami, sy izinkan aje. Contoh sy xmmpu bg zuriat or sakit ke. Pergilah kalau itu kehendaknya. Tp kalau ank berderet, still nk poligami, sy angkat kaki je lah 😅 sakit weh dibandingkan dgn perempuan lain nnti.

Sy x nak cakap bnyak...juz sruh dia lepaskan sy je...then juz go on la dia nk kwin 2 ke 3 ke,non of my bisnes da lpas tu...janji jgn gangu hdup sy klau sy da bhagia dgan orang lain😁

Bagi..saya pernah offer suami kawen lain sbb dah 5thn kawen belum ada anak..Sebab syg sy suruh dia kwen lain..Tapi dia xnak, dia ckp jgn cakap bukan2..Skng alhamdullilah dah hamil..

5y trước

Itu baru namanya lelaki sejati yang setia dan penyayang. Tak terikut2 dgn hawa nafsu n emosi. Semoga semakin dirahmati.

Saya tak kesah pun... sebab paham apa fungsi poligami tu... kalo somi saya mampu dari segi zahir dan batin, saya sendiri akan carikan calon isteri utk dia...lagipun mcm seronok lak ada kawan boleh share apa2 yg ilmu n pengalaman

4y trước

hahahaha.. sy prnh ckp laki sendiri mau tak tapi mampu kah? tapi dia cakap, orang main2 ja..apalahh.. dgn korang pun dah penat sara. ada hati pula..😂