KEJUTAN SUAMI

Kejutan untuk Suami, sekian setahun menunggu akhirnya diulang tahun perkahwinan dikurniakan si kecil dalam rahimku. bagaimana aksi anda beri tahu pada suami? #firstbaby #baby2021

KEJUTAN SUAMI
13 Các câu trả lời

sy dgn suami khwin 2019 lagi...awalnya memang merancang sebab dua2 kerja(rancang sendiri)...tahun 2020 sy di rehatkan dari kerja so dari awal tahun sy merancang nak baby..sampai lah bulan hujung bulan 11...masa tu dah give up dah...doa je...ada rezeki ada lah tu...tup tup awal bulan 12 tahu2 dah berisi...sy cek upt tu masa baru bangun tdo nak sediakan sarapan suami...lepas cek kptsan tu suami tga siap2 nak g kerja...lepas dpt kptsan upt tu sy sendiri terkejut...tak sangka sangat...lepas tu sy keluar dari bilik mandi p dgn suami nangis2...suami tanya knpa nangis...sy tunjuk upt tu..dgn dia2 nangis...dia balik2 ckp seriuslah syg mgndung...bersyukur sgt...rezeki yg tak di sangka2...lepas dia tahu sy mgndung terus tak nak p kerja...payah sy nak pujuk suruh dia p kerja...nasiplah dgr ckp jgk...dia mahu hari tu jgk p kilinik chek baby dia😂😂😂😂😂...dia punya gelabah tak boleh bawah bincang...

sy ke hosp sbb kaki jd lemah mcm nak strok..lps tu doc beritahu sy mengandung 3bulan lps nurse ambil urin sy test sbb nak kena buat CT scan kena check dulu samada sy mengandung atau x..sy kawen dah 9 taun n selama 9 taun tu sy xpnh ada rezeki mengandung so sy xtau yg sy sembelit hampir sebulan n xdtg period 3 bulan tu petanda sy mengandung..sbb period sy xteratur selama ni..pnh xdtg period smpai 8bulan tp bila check selalu negatif..sbb dh 9 taun so sy dh giveup nak dapatkan anak sndiri,tp alhamdulillah Allah msih bg peluang utk sy rasa nikmat mengandung pd usia 34 taun..sy igt nak buat surprise pd suami lps doc beritahu sy mengandung tu,tgk2 nurse dah beritahu dia dulu..so xde la surprise,cuma sy gembira sbb suami seronok sgt ms dpt tau tu..😂😂

3y trước

terima kasih pd kwn2 yg wish..

sy dlu saje2 na cek . sbb tkod buat kerja berat . sbb kerja sy byk kn agkt kotak n jln laju2 berlari2 ank . skli tgok aikk double line . sbb baru kwin masa tu . lepastu bunting pelamin . sy pun mcm xcaye n terpinga2 yeke pregnant 😂 . tunjuk kat suami happy gyla dy na jdi ayh . dy ckp jgn bgtaw sape2 au termasuk ma . skli ari yg sama jgk dy gtaw ma n fmly smue . 😅 . suami2 . alhmdulillah skrg 27w n still counting harap baby dan mommy dia sihat2 saja . in shaa Allah🤲🏻

3y trước

org laki mmg cmtu slalu pesan jgn bgtw spe2 dlu..alih2 dorng yg excited bgtw dlu😅

bagtau mcm tu je....wlaupon dh tnggu 3tahun....cbb mcm xpcye...aksi suami mcm blur dpt brite tu... mengejukkn xdpt berkate2 suami istri mcm tu..hahahaha....trus suami sruh brinti kje,jgn angkt berat semua dye kawal.....dpt merasa pengalaman 6minggu je pastu xde rezeki lg rupanye....walaupon 6mnggu ttp bsyukur tuhan bgi jgk merase harap ada rezeki kami lgii amin...

3y trước

InshaAllah sbar ya awk. Yakin Allah bg juga nnt pd waktu yg tepat sy pun 4 tahun tggu.. faham prasaan tu. 🥰 smoga ada rezeki awk 2020 ni

aruah suami sya dlu masa die tahu sya hamil die punya trkejut tu mcm budak melompat2 gembira dia bukan main lgi... 😁.xsma dgn suami yg skrang ni die buat ndek je geram betul.tapi bila sya dh rasa x sedap badan tu die yg lbih2 pula risau.tau risau bila bini die tgah kepeningan x dpt bagun trus nk d bwa prgi klinik🤣🤣

Alhamdulillah. Tahniah sis 🥰 Saya dan pasangan speechless sebab pada awal nya memang tiba-tiba saya pening kepala rasa nak pitam. Demam, suhu naik mendadak. Buat urine test sendiri sblm tu tapi still blur double line. Bila check klinik confirm pregnnt so jd 2-2 speechless. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

Sy 2nd time pregnant lps gugur xtunjuk pon upt. cuma Sy bg hint Sy risau utk next bby. alhamdulillah suami first blurr, pstu paham. pstu dia teman Dan belek buku pink tuu.. hri² start bebel sruh minum susu Dan mkn buah sbb Sy smbelit

Suami happy cuma time tu dia kata betul ka ni? Dia suruh comfirm dgn doktor dulu, esok lps check tu km pi klinik , xdak apa2 lagi sbb baru sgt lagi rasanya,selang 2 minggu pi klinik semula, Alhamdulilah dh nmpk kantung

Tunjuk kat suami pregnant test tu n ckp 2 line tu pregnant...suami ucap Alhamdulillah walaupun xsangka dpt ank cepat ni..Moga siapa2 yg ttc berjaya hamil tahun nii😊

saya xda kejutan sebab suami sendiri yg rasa saya mengandung..cuma lawak teringat masa test upt..beria2 suami jenguk dri pintu bilik air nak tau keputusan😂

3y trước

kita punya pengalaman macam sama pulak hahah, kita punya la nak suprise last last duk depan bilik air dah