Poligami Dalam Perkahwinan

Apa reaksi anda jika suami minta izin untuk berpoligami?

Poligami Dalam Perkahwinan
103 Các câu trả lời

Sorry...bagi sy berpoligami mmg tk baik Dan bagus kecuali ada alasan yg kukuh...hubungan berkongsi satu lelaki bagi sy adalah menjijik cth dlm perhubungan seks..

Reaksi saya memang tak setuju sebab saya dari keluarga yang pecah belah sebab poligami...jadi saya sebolehnya anak2 tidak menjadi nasib seperti saya kehilangan kasih seorang ayah walau dia masih hidup.

5y trước

Homaiiiii.. Benar Mampu ke

Kalo mampu kawen la. But b4 that, lepaskan saya dulu. Buat apa nk pening kepala, sakit hati, pendam rasa. Life must go on. Fly with your own wings

Tak suka share. Tapi klau nak sgat kena bagi rumah, kereta sebijik dgan duit yg banyak dulu. Klau itu pon tak boleh so suami kena sedar diri yg dia tu sebenarnya mmg tak mampu 😀

Boleh saja asal tiap2 bulan masuk 2k dlm akaun saya kan dia mampu 😇 hidup ni singkat buat apa la mo sedih2 apa lg tuk jantan x guna cm tu ..enjoy ur own life

5y trước

Kan lau tak blh dpt bahagia dr suami cri la bahagia dr duitnya.. Everything need money okay 😂 jgn susah2 kn diri cari duit biar duit dtng ke kita ..the most important is jgn biar c perampas tu menang pertahankn hak kita sbgai the first wife hidup kena bijak Jgn cerai2 tak baik tau

Kalau nk sgt2 tu sila kn. Tp lepas kn sy sbb sy pun berhak utk bahagia. Drpd jd isteri derhaka baik lps kn cara elok.. dua2 bahagia🤣.

Kalau rasa nk kawen 1 lagu cari yg lebih baik sempurna dr saya.. Dpt bagi apa yg tak dapat dr saya... Cari yg kaya pun ok jgk blh sy tumpang sekaki.. Hahahaa...

Saya ok asal nafkah ckup Dan adil.xnakla nanti gaduh2,masam Muka,dengki gitu.pastu paling penting hujung bulan jgn mintak back up dgn Saya😂😂😂😂

Sy okay jek. Asalkan nafkah zahir&batin cukup pada saya. Ini tidak, kalau dgn kte pon ujung bulan makan telur ngn bwg bilis, tak payah berangan nk tambah 1 lg.

Nk mkn g kje pon mntk duit ngn kite, nfkah kite pon xpenah kasi, ade hti nk bni 2...bgi sy, no.....