kalau baby susah nak poopoo?

apa cara nak mengatasinya? cuba komen sikit☺

3 Các câu trả lời

Awak bagi susu apa pada baby . Kalau fm maybe sembelit , kena tukar susu lain . Kalau bagi susu badan memang kadang baby tak berak sampai seminggu , tapi kena make sure perut baby tak kembung tak keras and baby selalu kentut . Saya fully bf and setiap kali lepas mandi saya sapu minyak pada perut baby and urut untuk elak kembung . Baby saya tak berak hari hari , sekarang 3 hari sekali baru berak .

5y trước

Ouh mcm tu pula, ok thank sis

Baby breastfed or mnum fm? Kalau bf, bby x berak smpai 14 hari pn normal. Asalkan bby kentut okay, x meragam dan perut x keras..

5y trước

Kalau camtu, kene jumpa Dr la. Sbb tkut sembeli ke..

It's depends on what they consume. Breastmilk or formula. Kalau dah 6bulan ke atas dah boleh bagi makan betik atau sunkist

5y trước

Ou bgtu pulaaa bru sy faham, thanks sis