Masalah ruam

Anyone tahu tak cara nak kurangkan ruam dekat muka baby, makin banyak.

Masalah ruam
36 Các câu trả lời

Hai mommy, qila cadangkan mommy stop guna any sabun and mommy boleh guna herbal blend. Sgt2 sesuai utk ruam2 pada baby. Ia selamat, halal dan berkesan. Kesian anak. Gatal dan pedih tu. Jadi mommy, jgn tunggu lama2. Wasap qila lekaih www.wasap.my/+60163585235

anak saya hampir 2 bln mengalami ruam yg teruk..saya pakai viprolabs sehari pakai nmpk kesan sembuh..puas cari ubat yg sesuai..akhirnya virpolabs buat sya senang hati..try la..kandungan viprolabs xda steroid..cuma air yg diproses..

4y trước

ok welcome😇

Dulu anak saya umur 2-3 bulan pernah kena teruk jugak. Saya pakai Allano, lepastu buh bedak baby. Alhamdulillah lepas tu ok dah tak pernah kena teruk lagi cuma masa nak baik tu ambil masa dekat seminggu jugak nak hilang 😊

Sy sapu krim herbalblend from shaklee sgt best.. sume boleh gune, ruam nappy, ruam susu, lecet2 kt leher bby, nyamuk n semut ggit.. lg satu krim econazine bli kt farmasi tp kene sapu nipis je ikut saranan..

Sis cuba sapu susu badan.. baby sy ruam dekat muka merah2, sy sapu susu badan.. alhamdulillah mmg kurang.. sy rendam kapas dlm susu badan lepas tu sapu kat pipi baby..

4y trước

Ye betul tu.. lepas baby habis susu, x kisah susu badan atau susu formula, kena lap bersihkan pipi n mulut baby pakai air bersih..

Ank sy sllu kne time newborn.. SBB kuat berpeluh.. so sy gune bedak je.. ltak kt tempat ruam sllu Naik hari2 letak.. nnt hilang sndri..

Mandi x pakai apa2.. lps mandi letak bedak sejuk putih (pakai jnama petani) alhamdulilah dah kurang.. hari2 letak sbb mmg kne susu.

anak sy juga muncul bintik2 putih dan merah mcm anak sis. jd sis kulit bby dah ok kn? sis guna apa la yg boleh hilangkan ruam tu?

ikhtiar dgn susu ni sis,si ibu yg minum,, in sha Allah susi ibu pun meriah,kjp sy kongsi no saller dia 0148109108

Sy guna tepung kanji setelah bermcm losyen n ubt letak... Buat mcm bedk sejuk dlm 3 hr dh nmpk perubhn