Nappy Rash. Boleh suggest cream yg berkesan dan cpt baik

Antara Bepanthen, Sudocream & Drupolene mana yg ok? Atau brand mcm pureen, anakku punya nappy rash yg berkesan? Anak 1st x pernah ada nappy rash ni dan x pernah guna, x tau keberkesanan nya. Harap ada yg sudi share.. kesian tgok punggung baby.. Diapers tukar 3jam sekali. Ingatkan xkene rash.. Baby baru 25hari..

21 Các câu trả lời

doctor sharekan pada saya lagi elok pakai air and lap dengan tuala or tissue biasa. jgn guna wipes . nak elakkan nappy rash ni.. kalau cream pula saya pakai sebamed suggest dari doctor saya juge...jangan guna bedak di bahagian sulit baby ... sis kerap tukar pampers dia kan OK la tu 👍 👌 hehe..hmmm if masih ada rash ..maybe diapers tak sesuai dengan skin baby... sis try and error okay 😃 😊

Doktor inform saya kalau nak elakkan jadi nappy rash/ruam panas dkt pelipat atau bawah leher, guna la drapoline. Kalau benda dah pun jadi nappy rash atau ruam, guna sudocream sbb ada zinc oxide yg akan jadi barrier antara kulit dengan najis. Satu lg jangan guna wipe waktu anak tgh ada nappy rash. Sebaiknya mmg guna air and keringkan dgn tuala. Itu apa yg doktor pesan.

12mo trước

yess.. sy sokong this comment. sama like apa yg pharmacist ckp kat sy time beli drapolene & sudocream.. sy tambah jgk 1 point lagi kat sini, if kita sdri pn ada gatal2 kat miss v, boleh jgk pakai sudocream tu. sbb after sy pakai tu, mmg terus hilang gatal2 tu.

mula saya pkai drypers tp dy naik nappy rash mkin lme mkin teruk even dh bnyk kli tukr lbih kerap lpstu saya terus tukar pkai brand mamypoko nb kerap tukar tp saya selalu pkai lotion baby dn bedak je trus hilang nappy rash tu sye tk try pon jenama cream lain"

Pngalaman sy..sy guna bepanthen. Alhamdulillah sesuai dgn anak. Cepat sembuh..nmpak merah² je trus sapu layang² je kt tmpt tu stiap kali tukar pmpers. Alhamdulillah cepat lega. brand lain prnh cuba pureen xsesuai dgn anak jdi lagi brmnyak n merah.

I guna Mustela cream barrier dgn offspring nappy balm utk bontot baby. Dr lahir smpai skrg almost 2 bulan alhamdulillah klu merah2 pun sapu tu terus hilang.

12mo trước

Mustela 💯

Sy pernah guna bepanthen dan drapolene.. dua2 ok sgt dpt membantu masalah nappy rash ank sy..sy tukar brand pampers dan xguna wet tissue..

ank sy dri ank ptama lg gune yg pureen.skg ank ke3.mmg elok sgt2.sy pn gune bile ade rashes bwah nenen ni.1 mlm je dh elok.

saya pkai minyak tyt je sis dlm sehari je dh kurang kesan ruam tu.try la kot2 mau rasi dgn anak sis

Saya pakai dropolene mmg berkesan. Kena sapu banyak2 and sapu sampai kering 3hari mcm tu dh ok

sye gne brand pureen nappy rash ok ssuai dgn anak.. brand lain x penah try