nappy rash

Cara2 mommy elakkan baby dpd terkena nappy rash n cara merawat nappy rash?

3 Các câu trả lời

Jgn bia lmpin bby bsh trlalu lm..or berak bia kering lelm dlm pampers..ckup ms tuka... Dgn make sure bli lampin pakai buang yg btl2 sesuai dgn kulit bby.. sblm bli sis blh apply sample stiap pmpers yg ada dkt website yg ada ...tgk sm ada sesuai atau x dgn kulit ank kita.. kalau dh kne ruam lampin..hritu ms bby sy duk dkt nicu selama 17hri..nurse kekdg lupe tuka pampers dia..ruam cpt naik n slalu melecet sbb berak lmbt d brsihkn.. maka sy gune krim lampin jnis yg ni..doc pakar suggestkn..tp pape pn depend pd kulit bby sm ada sesuai or x gne krim ni.. 😉✌tp mcm ank sy dia sesuai gune krim ni..kejap je ruam lampin ilang.. n pas kes ruam ritu husben blikn dlu ank pamper jnis dryper touch.. pampers tu lembut n bby xkn dpt ruam... Lg smooth prmukaan nye..klu trlmbt gnti pampers xkn lekat pd kulit bile kering brbnding jenama.lain...

Jangan biar pampers penuh baru tukar. Plg bagus tukar setiap 4 jam max. Kalau boy lg senang merah2 kat ball dia..pedih tu..