membedong bayi

Anakku usia 5 hari paling tidak suka dibedong paling habis dibedong dikeluarin tangannya,Baru deh nyenyak tdur...tidak apa2 kan Kalau baby nya tidak dibedong Takut kedinginan babynya?

membedong bayi
54 Các câu trả lời

Ank jaman skrg kyknya banyak yg ngga suka dbedong bun. Ank sy jg tdk suka dbedong. Skrg umurnya 1th6bln. Dan pengalaman dari ibu2 lainnya jg bgtu. Ank ngga mau dbedong.. gpp bun klo dy ngga mau dbedong.. yg pnting kt tau dia tdk kepasanan atau kedinginan aja

Sama kok bun dia ga betahan dibedong, tapi pas 1 bulan keatas kalo anakku rewel apa apa serba salah dan gamau bobok dia minta dibedong. Katanya sih pegel pegel kalo dibedong kan lurus kayak dipijet. Jadinya ku bedong pakai kain jarik...

gapapa bun, anakku sdh 15bulan dan dlu waktu bayi tidak suka dibedong, pasti tangannya minta keluar, bedong fungsinya menghangatkan bun biar kayak dipeluk ortunya, sampai skrg malah kalau diselimutin gak betahan 😁

anakku juga gasuka dibedong, cuma dibedong seminggu. itupun abis mandi aja hehe kalo takut kedinginan coba diselimutin aja bun, tp sambil dipantau takutnya pas baby bergerak selimutnya ikut geser terus nutup mukanya

Dulu bun anak aku pulang dari rs nangis kejer kirain kenapa tau nya pas di lepas bedong nya langsung diem,terus coba di bedong lagi malah nangis lagi. Jadi ga pake bedong deh dia sampe umur 1 bulan

Pernah saya baca artikel bayi dapat bertahan dalam suhu dingin, cuman dia gak tahan dalam suhu panas.intinya makanya kenapa bayi gak suka dibedong karna bayi cenderung mudah kepanasan bun.

Gapapa bun, anak sy dibedong jg ga ada seminggu krn ngamuk tiap dibedong. Jadinya saya selimutin aja, itupun selimutnya pasti bubar krn disepak-sepak. Dia nyamannya ga pake gitu2an 😪

Gpp bun. Anak aku juga cuma 9 hari di bedong.nya. itu pun kepala sama tangan ga di bungkus cuma dari dada. Tangan sama kepala nya ga di bedong lagi. Di bedong semua cuma 3 hari aja.

Anak sy dibedong abs lahiran beberapa kali doang bund 😅 ga betahan bayinya tp bidan jg ngmng gpp senyaman babynya aja bund tp hra ttp hamgat

Anakku juga gk mau dibedong bun, klo dibedong pasti marah n gk bisa tdur.. jdi yg dibedong dada sampe kaki aja, tangannya di luar🤣🤣

4y trước

Sama😁