🥲 Anak susah fokus? 🥲

Anak zaman sekarang memang 'focus span' mereka sangat pendek lagi lagi yang jenis suka tengok rancangan kartun di Youtube Banyak kartun di Youtube tu bersifat 'fast-paced'. Macam juga video tiktok. Jenis laju betul transition setiap video tu kan? Haa tu lah video 'fast-paced' Sebab tu kalau nak anak lebih fokus : 📺 Tukar tontonan anak kita 📖 Bagi anak kita baca buku 📱 Hadkan screentime anak Lagi lagi cuti sekolah ni. Mesti ramai anak anak yang tengok TV dan laptop kan? Tak pun tumpang main hp kita kan? 🤔 #notaparentingTaufiqRazif

6 Các câu trả lời

Saya banyak beli mainan n buku untuk anak2…. Tiap2 bulan wajib beli… biar la melabur lebib untuk perkembangan anak2 dari dia hadap hp hari2 berjam2 lamanya….

😮‍💨

👍🏻

👍