baby tak berak kerap

hi anak saya umut 10 bulan. sebelum ni dia berak kerap almost tiap tiap hari berak. sekarang ni start dia 9-10 bula. dia dah start kurang berak. kadang seminggu 2 kali berak. normal ke baby macam tu? tapi takde tanda macam dia tak selesa perut atau muka meneram macam sebelit#firstmom #ingintahu #bantusharing

7 Các câu trả lời

kalau najis dia okay, tak sembelit tuh normal, sbb mcm kita yg dewasa pun ada yg jarang berak kan ,janji tgok najis dia. sbb anak saya dulu pernah jadi mcm tuh, bila tny misi n doktor kata normal selagi najis okay.

not sure la awak, sbb baby saya masuk 8 bulan ke atas berak 2× sehari atau lebih so kalau tak berak tu saya consider baby sembelit. awak ada bg makan buah² atau sayur tak ?

5mo trước

bagi je buah sayur. saya rasa sebab anak saya jenis tak makan banyak sangat. usus baru nak start matang nak absorb nutrients itu yang jadi macam tu kot. tambah bf pulak

berak sehari bnyk kali cirit. kurang berak sembelit.. kalau dia berak sminggu 2x tp Stiap Kali berak najis ok tak keras,xmragam,xmnangis masa berak,xperlu risau ..

5mo trước

najis ok, lebik. tak nangis masa berak. saya pikir normal sebab baby fully breast feed and makan pun ok takde allergies dan makanan yang bagi pun sebelum ni tak pernah buat sembelit

x pasti sbb anak sye lps da mkn (6 bln+) hri2 berak.. bley check blek diet pemakanan anak..

Fully bf ke fm? Bagi makan apa?

seminggu 2x... najis okay?

5mo trước

okay tu awak kalau najis okay 😊👍🏻

Normal..