Anak bercakap

Anak saya umur 1 tahun 1 bulan. Umur berapa boleh bercakap? Di fasa anak saya sepatutnya berapa banyak perkataan dia boleh bercakap? Skrg dia cuma boleh ajuk kata2 saya tu pon sikit2

3 Các câu trả lời

Umur 1 tahun anak dah boleh cakap hujung2 yang parent faham macam "nak" "akit" kucing jadi "ucing". Kerap berbual dengan anak dengan bahasa betul even anak masih babytalk waktu ni utk meminta sesuatu. Sentiasa berbual dengan anak ttg aktiviti yang kita tgh buat. Saya dulu rekod kat phone perkataan baru yang anak dah cakap cth macam fish, car, tree, toys, cat etc. Harap membantu.

setahun blh sebut word ringkas..air..nak..abang..mama..susu....t.kasih..papa n ada lg la..klau word panjang dia ambik y blakang😂.

kerap bercakap dgn ank