Macam mana nak naikkan berat badan baby? Susu apa yg boleh naikkan berat badan baby???

Anak saya sekarang 2bulan 15hari. Minggu lepas pergi check up 2bulan nurse cakap berat baby tak cantik lagi sikit nak ke graf kuning, Waktu lahir 2.9kg skrg 4.3kg saya dah tak tahu nak buat mcm mana lagi buntu sangat #firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

Kalau saya fully bf make sure baby dpt hindmilk. Saya awal2 campur tp baby berat ada turun so maybe susu tak sesuai. Saya malas nk try & error sebab duit semua tu. Saya focus bf je sampai susu jadi meriah. Barulah anak naik berat cantik. 2 bulan dah 5kg+

3mo trước

Just kerapkan df baby. Makin banyak baby hisap makin banyak susu kita. Supply & demand. Kalau campur nanti baby gap lama tak hisap sbb fm lambat hadam

1) kne tgk berapa kerap baby mnyusu.. gap berapa jam.. berapa oz skali mnum 2) kne jge waktu tdo baby

Saya bagi susu ibu dulu, top up ngan susu Enfalac Baby.

3mo trước

Sy baru guna susu firsolac yg step 1 tuh harap membantu jugak laa

sy direct bf fully anak lahir 2.5kg 2m 4.9kg

orang cakap susu snow buat budak tembam

kerapkan penyusuan. skrg bby bf ke?

3mo trước

klu mixed berat bby blh naik inshaAllah. ank sy mixed, berat lahir 3.06kg then prolonged jaundice berat turun ke 2.83kg, 1 bln 3.44kg , 2 bln 4.60kg.