Ada tak momies experience Prolonged Jaundice?

Hi. Anak saya lahir pramatang 34 minggu. Harini hari ke 13 dah dan bacaan kuning turun naik. Saya susah hati tengok bacaan masih 200 ke atas.

1 Trả lời

After 14days dapat refer letter untuk ke hospital . Nanti hospital akan bagi tarikh baru untuk app . Next app tu akan check berat baby lepas tu gi bilik untuk ambil darah . Selalu nya parents tak dibenarkan masuk sebab takut ibu tak sampai hati , banyak darah yang dorang ambil , satu tube kecil tu kalau tak silap . Lepas tu ibu kena ambil air kencing baby . Lama juga app ni sebab nak tunggu baby kencing tu yang lama nya . Then tunggu next app untuk tahu result okay ke tak . Kalau tak okay nanti ada further treatment . Masa saya , petang tu doc call cakap kencing baby kotor , lepas tu on antibiotic seminggu and masa ni doc suruh beli appeton untuk baby sebab doc suspect baby kurang vit d . Vit d ni kena on sampai baby 6m sebab bila baby dah makan boleh dpaat vit d dari makanan je