Asyik nangis

Anak saya dah nak masuk 4 bulan. X boleh tinggal sekejap. mesti nangis. Pakai puting x nak. Tgk anak org lain. Dah kenyang boleh duduk diam. Saya ada silap mana2 ke ea? #firstbaby #bantusharing

12 Các câu trả lời

baby menangis tu cara dia nk interaksi dgn awak.. kadang baby nk perhatian kita.. cuba check pampers penuh tak.. baby selesa tak.. perut baby kembung tak.. lepas mndi selalu buat urutan iloveu, cycling. sambil tu tuam.perut baby.. cuba bedung..kdg2 baby nk bedung nk rasa mcm dlm perut kita.. ataupon baby tengah dlm fasa peralihan bulan.. setiap baby xsama awak..jgn compare awak..nnt awak stress..

cuba tengok dia kembung ke, lidah dia rajin cuci tak untuk elak lidah tebal n punca fungus, ada semut di area baju ke, dia panas ke or sejuk ke. kalo kata dia nak sis ada je, jd sia beli la carrier sangkut kt bdn tu. ada bby jenis demand. jd kena cek semua untuk tahu punca.

Mcm anak sy dia nak kena nampak org baru dia diam. Kalau xde org, kita pula tinggal dia sorg mmg dia akan nangis. She hates being lonely. Kita mmg kena perhatikan & bljr apa punca semua tu baru kita boleh faham apa yg dia nak. Budak tak tahu cakap lagi kan mmg susah nk faham.

tak silap apa pun sis .. memang ada baby yang macam tu . takut bila jauh dari ibunya . boleh cuba tengok tentang separation anxiety . tengah fasa dia kot . inshaallah nanti okay . jangan stress okay .. semoga di permudahkan .

anak saya masa umuq2 tu mcm tu jgk.. puting pn dia takmau lnsung..kdg bt krja dukung dia sebelah.. tapi makin besar makin ok.. sis kena sabar st la tera anak tu nk besaq..

Sama je dgn anak saya… skrg dh masuk 7 bulan pn still mcm2 ragam dye bila beralih bulan ni… ada je peel baru dye tiap bulan 😂 sabor jela… Nnti dh besar rinduu

baby ni selagi xmasuk umur setahun selagi tu setiap bln akan ada ragam dia. ank sy dulu pun mcm tu. asal genap bulan kelahiran mesti ada ragam baru.

normal tu.. dlu my baby 4m dahlaa nap nye mesti 30 mnit je.. nk solat pun susah apatah lg nk buat krja2 rumah.. nangis sbb dia nak berangkatttt je..

anak saya sampai setahun lebih pun still nak melekat ngn saya.. saya masak berdukung ja dulu 😅

kalau dh menyusu, dh sendawa..semua dah.. nak ngempeng kot 🤣 high demand kot