Bayi Dan bby walker

Anak saya baru nk masuk 6 bulan, boleh ka dia duduk dalam baby walker tp lapik bantal dekat dada dia ? Dan if tak boleh macam mana nk ckp dekat Mertua yang bby xelok duduk dalam walker lagi. Buntuu 🥺🥺🥺. P/s Saya terpaksa hide identiti #ingintahu #bantusharing

9 Các câu trả lời

Baby sy mmg tak ada walker. Sy biar dia kt lantai. Cpt je merangkak. Walker ni delay walking tau. Boleh google why walker is not good for babies. You should do it when he/she is around 6 months old. By the way, you don't have to let your baby use walker. Doing so would not help him to walk faster but delay it. ... If at all gonna start your kid on a walker, wait until she's able to sit on her own, her back is stronger then. Kne bagi dia boleh dduk sendri. Kuat sikit baru boleh. 6 bln kne byk tummy time lagi.

ank sy pn gune walker..alhamdulillah 5 bln blh dduk sendri..6 bln merangkak..7 bln meniti..11 bln berjalan..atas bdk jgk..walker y sy gune ni bkn jns y mudah terbalik..sume gune plastik tebal n batang y lasak..jns mydear..lg satu letak pn mmg pantau sllu

anak 3bulan kami bagi walker..kerja nak melompat je..n x de pulak dia lambat berjalan..semua dia cepat berlajar..now dah 1th 3bln..dah boleh berlari..tnpa bantuan..x risau jatuh pon..

anak saya 5bulan saya dah letak dlm walker skg dia dah tak guna lapik dah pandai gerak guna kakinya ke sana sini,skg umurnya 6bln dah

Ank sy guna walker.. Alhamdulillah ok je.. Xde pun lambat perkembangan ke apa... Yep dkt dada letak bantal

Walker melambatkan perkembangan baby. Boleh je bagi artikel kpd mertua pasal kekurangan walker.

Hi mommy. Sebaiknya tak perlu. Sebab keberangkalian anak jatuh tu tinggi.

2y trước

Ya betul mommy 💞

saya xpernah bagi anak pakai walker..biar dia belajar sendiri

asal kan ok je.kalau X ok jangan