minta pendapat..

anak saya ada kuning, kuning nye x turun dia menyusu mcm biasa okay je.. tpi dia kurang kencing dan berak,, mcm mne nk bagi kuning dia cepat turun..

25 Các câu trả lời

Da jgk kata amik pokok lidah buaya.amik lendir dia buat mcm cool fever letak Kat dahi.bla kering buang Dari dhi.Lg 1 waktu bg baby Mandi tu last sekali bg Mandi air cap badak

Ad oeg bgi petua n mk sye pon ad pkai jugk petua nie... Mndi kn bby tu dengn pti sirap. Tuang tu agk2.. Alhamdullilah.. Dlm seminggu dh hlng

Saya cmpur susu badan dan formula.. Alhamdulillah kuning turun cepat.. Pastu kerapkan menyusu.. 2 jam skali.. Kejutkan baby kalau dia tidur

Sy mandikan ngn air daun kuchai je... Ramas dlm air suam... Pastu tapis... Mandi kanbaby ngn air tu je.... Insyaallah kuning hilang terus

Kerapkan susu badan. Jangan bagi anak tidur je selalu. 1jam sekali kena susu direct or pakai botol biasa pun tak ada masalah

sy bagi susu badan selang susu formula setiap 1-2 jam dalam 1-2 oz. kadang2 jemur sekejap matahari pagi antara 8pg-10pg

Sye bg bby buah anggur hitam. Titis kn dlm mulut bby sekerap yg mgkin slps susu.. Bia dia bnyk kncing n berak..

Kerapkan susu badan. Baby macam tu lah standard ada kuning. Anak saya sebulan baru hilang kuning.

Saya bg anak saya mandi air rebusan daun belimbing. 2 kali mandi je dah hilang terus kuning dia.

Dulu sy selain kerapkan penyusuan, sy selalu jemur anak sy pukul 8 pagi, setiap hari.