cara lembutkan najis bayi dan kurangkan panss badan bayi

Haii ibu2 semua saya nak tanya bayi saya dalam 1hari ini berak berketul macam tahi kambing warna kuning baby x merengek,menangis or kembung perut..harini nurse datang rumah bila saya tanya dan dilihat najis baby nurse ckp sebab badan dia panas...mcm mne nk bgi dia berak lembut semula dan banyak..bby saya berak sikit2 n dia ad kuning n kuning dia turun tapi lmbt sikit...dah buntu nk bt mcm mne..

1 Trả lời

kalau baby sis da start makan, try bagi makan buah yg nama start "p". contoh buah pear, papaya, dsb. kalau belum makan, kerapkan bagi susu badan dan sis jaga makan jgk. biasa kalau baby panas di dalam dan/atau kuning, ibu² tak digalakkan makan ada halia atau kunyit. kalau sis pernah baca, susu badan akan ubah kandungan kalau baby kita sakit atau x sihat something like that. harap membantu..