Bila waktu sesuai stop pump susu?

Anak dah almost 2 years old. Saya direct feeding bila ada dgn anak and pump susu waktu kerja sahaja. Nak mintak pendapat mommies, bila waktu sesuai untuk stop pump susu sebab dah hampir masa untuk wean-off anak.

3 Các câu trả lời

boleh dh kurang secara slow2 awak punya pumping schedule. contoh previous dkt office awak pump setiap 2@3jam sekali. panjang kan masa pump awak ke 3@4jam sekali. ataupon contoh awak pump dkt office 4x sehari. kurangkan 2x sehari. kira berperingkat. tak boleh drastik

8mo trước

boleh awak. stop secara berperingkat tau. jangan drastik. takut kena bengkak susu

stop bertahap, pam waktu kerja tu blh slow2 panjangkan gap @ kurangkan masa pam, jgn stop tiba2 terus, sakit😅 lagi plk wean off ni berkait hormon, kena ready mentally..

Tiada pengalaman