Dah selamat bersalin

Alhamdulillah pada petang Jumaat kelmarin saya dah selamat melahirkan bayi perempuan dengan berat 2.42kg (awal 2 minggu)... baby kecik ja sebab saya dengan suami pun kecik. Tapi ditahan di nicu sbb saya +ve gbs masa pregnant... tolong doakan semoga bayi saya sihat dan boleh balik secepat mungkin yaa.... terima kasih ❤

22 Các câu trả lời

congrats mommy. InshaAllah baik2 saja. sy pon gbs+. pecah ketuban, pegi hospital, masa tu baru taw ada gbs 😅.. kalut nurse on antibiotik smntara tggu labour room kosong. 8 jam kmudian lepas pecah ktuban tu sy selamat bersalin normal. baby nurse amek sekejap saja dlm sejam untuk doc check. siap jahit, nurse tolak sy ke wad selepas bersalin, baby pon dorang hantar ke sy. esok petang discharge.

2y trước

most wc awak❤️

inn shaa allah, kalau baby xde pape dalam masa 48j lepas dipantau baby boleh balik dh awak. ini mmg saya tnya doctor sendiri. sbb sy pon +ve gbs jugak awak. masa nk bersalin nnt mmg kena inform doctor hospital utk on antibiotik dkt kita.

taniah sis... kami pown baby kecik jaa.. 2.48kg...takdak mslh apa.. tp... sejeneh kecik kowt... lanie sebulan dah naik 3.1kg dah... insya Allah... takdak apa2...kecik di dlm.. besaq kat luaq...selamat bepantang sis😊

Alhamdulillah.. Tahniah sis. Selamat berpantang 💞.. Semoga baby Cepat2 dpt balik.. Semoga baby membesar dengan sihat & baik.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis di dunia dan akhirat 💞

macam mana ye boleh sangkut gbs waktu pregnant ? risaunya saya bru 15 weeks air kosong memang jarang amik sebab tak lalu tapi suka amik air oren plk time pregnant 😢

2y trước

gbs tu bakteria yg mnyebabkn kputihan.. kputihan pn ade byk jenis...x sume dsebabkn gbs.. klu nak tw +ve ke x, memg kne amek swab kputihan tu hantar makmal.. x bahaya utk ibu tp bahaya utk bayi.. klu +ve, tyme bsalin kne on antibiotik..

berat sma mcm bby sy msa bru lhir. sy pon gbs . czer. sminggu je tu. on antibiotic. dont worry inshaAllah xd apa ☺️☺️

tahniah... saya pon gbs jgk... baby nurse tunjk msa dlm lr ja.. lps tu trus msuk NICU... 2 hri ja on antibiotik... shari dduk bwah lmpu..

Alhamdulillah. Situasi kita lebih kurang. Saya doakan baby dan mommy sihat ya. Insyaallah sekejap je tu. tahniah sis ☺️❤️

Alhamdulillah, tahniah....sy pn +ve gbs..doc mmg pesan akan on antibiotic nt.. inshaAllah baby akan baik2 aja..

2y trước

sarah azlan boleh refer sini https://vt.tiktok.com/ZSRvobeqR/

kalau kita tak tahu sama ada kita ada gbs atau tak, boleh ke masa nak bersalin tu kita inform nurse untuk on antibiotics?

2y trước

haah dorang on kalau kita positive je, kalau sis tak yakin, sis boleh pergi kk untuk buat sample swab... kalau takda gbs then alhamdulillah laa...