Doa yang Tergantung

Aku nak straight to the point je la eh.. aku ni mak kepada tiga orang anak.. baru kawen 3 tahun.. dan atas faktor ekonomi dan anak kecik aku tak bekerja mengharapkan 💯 kat suami.. aku pernah bekerja atas sebab tertentu aku berhenti.. aku teringin nak tahu.. kawen kan membuka pintu rezeki.. tapi kenapa aku tengok suami aku makin susah bila dia kawen ngan aku.. dulu bila dia bujang dia boleh saving banyak sekarang menanggung kami anak beranak dan memang tiada saving.. aku selalu doa dipermudahkan urusan suami aku dan dilancarkan rezeki suami aku.. tapi entah kenapa sampai sekarang hidup kami masih sama.. kekadang aku rasa kami isteri dan anak anaknya adalah bebanan untuk nya.. betul ke kawen ni akan bertambah rezeki..

35 Các câu trả lời

Hi mommies semua. Saya pun asalnya suri rumah anak sorang. Suami sorang je kerja. Masuk ni nak dekat 3 tahun kawen. Apa yang saya boleh kongsi is, buat baik dengan parents, jangan putus silaturrahim, jangan hubungan kita dgn manusia specially dgn husben sendiri. Saya selalu mintak maaf dan mintak husben doakan bisnes saya berjaya. Almost everyday. Alhamdulillah siket sebanyak dpt bantu ringankan beban suami 🥰 Kalau sis nk buat side income boleh roger saya

Rezeki bukan harta je sis. Kesihatan, makan, anak anak sihat, dapat hidup tu semua rezeki. Sebenarnya ramai yang lagi susah sis, saya pun susah. Tapi bila kita kenal apa tu erti ‘syukur’ dan ‘redha’ saya dah mula berlapang dada and berdamai dengan takdir. Suami saya gaji basic je. Tapi saya percaya rezeki datang dari Allah. Sabar, banyakkan berdoa and sentiasa mengharap bantuan allah. Jangan pernah berhenti berharap. Tips dia satu je, syukur.

Semoga suami akak bertambah rezeki secepat2 nya. Sabar ya kak, dulu saya pernah rasa sebiji macam ni. Bekat kesabaran yg tinggi alhamdulillah kehidupan kami dah mula membaik. Dengan ekonomi sekarang yang kena berjimat cermat. Yakin pada Allah dan banyak2 berdoa ya ☺️ tak cepat dan tak lambat satu2 doa awak akan diangkat. Jaga hubungan dengan Allah, In Shaa Allah slow2 akan merasai perbezaan nya

Puan.. Rezeki bukan duit saja.. Anak-anak yg sihat, diberi kesihatan paling mahal di dunia yg tak semua org kaya ada.. Puan tulis panjang-panjang ni pun rezeki (rezeki masa).. Mari kita bersama-sama bersyukur pada Allah SWT.. Alhamdulillah suami Puan pun bekerja, ada isteri yg suami dia tak kerja.. Suami balik gi sepak Maggi yang dimasak isteri, suami dia lak hisap dadah.. Haa.. melingkupp..

anak2 sihat bijak pandai pun rezeki, kita sihat dpt masakkan utk family pun rezeki... In Shaa Allah puan jgn pernah putus doa dan harapan ya. kita smua tau ekonomi skrg mmg sgt2 tenat. tp percaya dan yakin se yakinnya dgn Allah. in shaa Allah jgn pernah ragu dgn kuasannya ya. Kita sama2 isteri dan ibu yang hebat. Hug kuat2

hai sis assalamualaikum, mungkin sis kena berzikir lebih bangun tahajud lebih semua lebih , sesuatu yg kita rasa buruk belum tentu buruk, benda yg kita rasa baik belum tentu baik, in shaa Allah sis, sis kena husnudzon dgn allah, kena bersyukur in shaa Allah , Allah tambah lagi, Allah ad sebut dlm quran jika kita bersyukur maka allah akn tambah lagi nikmat,

rezeki bukan duit semata. kecukupan hidup ketenangan hati kesihatan keluarga semua rezeki. satu benda orang terlepas pandang bab rezeki ni, Allah dah janji kalau kita syukur Dia akan tambah lagi. ni memang ayat Qur'an. so syukur selalu. rasa kecukupan tu pun sejenis rezeki.

4t trước

betul ...susu pamper mkn mnum ank2 ckup pon rezeki bgi sy ...tgok ank bhgia pon rezeki walaupun hanya ckup2 makan

ekonomi sekarang xmenentu sis, brg2 mahal naik mendadak. sye sendiri anak 2 tp brg2 anak pampers & susu je dah cecab 500 sbulan. belum bnde2 lain lagi 🥹. husband sye sorg je yg kje n sye housewife. slalu hujung2 bulan slalu kering. tp yakinlah in shaa allah akan ada rezeki lain nnt. teruskan berdoa jgn putus asa.

Jujur sy ckp zmn skrg ni kalau suami sorang je bekerja mmg cukup2 mkn jela lbh2 lg awk ank rapat kecik2 je lg.susu pampers pn dh bpe blm lain2 lg.blm bab rmh lg,transport… Lain la kalau gaji 10k sebulan tu pn sy rasa cukup2 je utk tampung 5beranak…sbb tu zmn skrg jgk ramai isteri yg bkerja@bt bisness online dan ramai yg merancang bab ank

anak² sihat itu 1 rezeki.. bila anak x sihat mesti nk ke klinik.. guna duit juga.. suami isteri rumah tangga bahagia itu 1 rezeki.. untuk kecukupan sis boleh buat income dari rumah..janji rajin.. skg mcm² org meniaga.. Cuba & terus mencuba... masa bujang memang kite senang sebab xde komitmen..skg anak dah 3, byk cabang duitnye...