risau mcm nk bersalin ank sulung

Ade x sesape ibu yg mengandung jarak 5tahun dari ank yg sulung...cmne ek bila bersalin tu..ade mcm ank sulung tak??

53 Các câu trả lời

Sy 11 thn sis.. Alhamdulilah kelahiran kedua(suami baru) sy bersalin secara normal tanpa koyak dn jahitan. Syukur Sgt.. Hihihi

Sy skrg tgh prgnant anak ke3 and jarak 5tahun dgn ank ke2..risau juga..lama juga rehat tu ..harap2 dipermudahkan semuanya..

Saya pregnant kali ke3 ni gap dia 7 tahun..xpernah ade gdm..skrg ade pula..maybe faktor usia,jarak kehamilan n pemakanan..

sy sis.. ank ptma lahir 2014 ank kedua insyaallah 2020 bulan satu ni.. rase takot tk sabar semue dlm satu rasa.

Sya anak pertama dah 12 tahun.. Skrg nie ada rasa takut mcm mana lah besalin nanti.. Due pun tgl sbln lagi nie...

Sy bsalin ank no 3 tp jarak dgn ank no 2 adlh 8thun. Ase mcm nk bsalin ank sulung 😂 nervous, takut pn ade

Setiap kelahiran x Sama sis...Ada .yg mudah Dan sebaliknya. .xpe kuatkan semangat ..bnyakkan doa ☺

Sama la Kita mom.. sa pun risau.. lupa suda mcmana mau beranak.. semoga d permudahkan nnt sis😅

Sy pon jarak 5thn ank yg ke 4..mmg mcm ank 1st.. Hehehe... Branak pon kne jahit.. Mcm sulong...

sy jarak 6thn ank ptama dgn kedua..so far..ok..alhamdulillah..bersalin yg kedua mudah dr yg ptama

5y trước

Alhamdulillah..