Kencing kotor

Ade ke ibu2 yg ade pengalaman kencing kotor smpai demam? Bahaya ke dkt baby kte? #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

10 Các câu trả lời

Saya mula prganant kencing kotor jugak, dia sakit pinggang sangat2 sampai demam la, Saya ke klinik, doc amik sample kencing semua, dia kata kencing kotor, lagi satu dia cek prgnancy test, rupanya saya prgnant, terkejut saya, sbb ya la, bru kahwin sebulan gitu, n saya kebetulan baru je missed period dalam 2 hari gitu. Alahamdullilah rezeki betul. Lepas tu dapat ubat antibiotik apa semua ubat demam la ap. Lepas hbiskan semua ubat, tak sakit dahh pinggang.

aah mse first checkup dr bgtau ad air kncg kotor and nsht suruh sy bnykkan mnum air msk and elakkan mkn bnde manis. start dri tu jge sgt. kalau nk kncg jgn tahan , tu pun slh stu punca air kncg kotor. yg kedua lps makan bnde manis sy akn mnum air msk bnyk. sec scan dr ckp air kncg sy tkde kncg kotor. bebas dri kuman. cume kene jaga2 kalau xnk mnum air gula🤣🤣🤣

saya kena kencing kotor masa first trimester. jalan nk p check kt klinik pon smpai langgar pintu. xda tenaga sngat. dr check kencing kotor tahap 4 dah. terus kena admit hospital. 6 hari dlam hospital. better p check dkat klinik. kalau teruk, mmg kena admit. masokkn air dlam badan.

Hi sis. Saya pernah alami. Kena pergi jumpa doc segera ya. Nanti doc suruh buat pemeriksaan urine dan bagi ubat. Pastikan bagitahu sis pregnant nanti doc akan bagi ubat yang sesuai dengan ibu mengandung. Minum air barli yang direbus tanpa gula dan banyakkan minum air kosong ya

2y trước

Sama² sis

pernah tp xdelah Sampai demam. bahaya kalo biarkan sbb akan ada jangkitan kuman kat baby nanti. Sy kene tahan wad 1 hari 1 mlm. dokter nurser pantau n bg antibiotics alhamdulillah xde ape. dokter pakat akan terangkan pada kita

2y trước

mse rye sye kne kencing kotor pstu 2 hari lps sye g hospital sbb skit prt tpi dr kata kencing kotor . pstu esok nye sye g swasta sbb demam pstu trs dr detect de kencing kotor lge ..tpi dr tkt sye dmm sbb kuman dh naik ke atas

pernah. sampai darah keluar dan berbau. rasa nak kencing pun pedih2. kena pergi hospital secepat mungkin. beritahu doktor yg awak tgh hamil. saya sampai kena masuk wad tambah air dan kena bagi ubat yg sepatutnya.

kencing kotor mmg bhaya evn u x demam.. minumlh air rebusan barli.. hari2 minum air suam, stanby 1 botol dlm bilik. bila hbs kencing minum air.. kalau u trimester pertama mmg kena kerap minum air.. ☺️

sy pnah kene.. mse tu on antibitik dkt 2 mggu sbb 1st mse bg antibiotik tu x hilang2... doc smbung... last2 sy rajinkan minum air utk oral tu.. beli yg oren bru ok...

2y trước

Air utk oral tu air apa awak?

bhaya awk,,better jumpa doc ..n bnykkn minum air masak,sy bru je ok kncing kotor ..tiap kali prgnt sy kne kncing kotor

2y trước

nasib xde apa2...tp dy rasa kncing xpuas je kn

bahaya sis . beli Ubat kat farmasi untuk ibu hamil . minum bnyak air kosong

2y trước

orait sis...tq ye