Gugur Ke?

Adakah ini kantung? Keluar masa pi bilik air lps buka puasa tadi. Bleeding dari tghri semalam 24/4 spi skrg. Tapi takde la banyak spi kena pakai pad. Saya just pki pantyliner ja. Pagi tadi pi hospital, Doktor cek masih ada kantung tapi kecil (spttnya usia kandungan 7w). Doktor suh mai 2 minggu lg. Dan pesan lps ni klu bleeding biasa2 tak perlu mai. Klu bleeding spi 2 3 kali tukar pad baru mai... Hu3

Gugur Ke?
25 Các câu trả lời

kalau blh sis jgn lh puasa....ksian kt bby dlm kndungn prlu mknan nn mnuman yg ckup utk hri2 dia dlm rahim sis...jgn pnting kn dri sndri klau syg kn kndungn sis

Saya dulu waktu gugur 7week kluar mcm ni laaa.. Tpi lagi besar.. Doktor ckap itu mmg kantung.. Scan pon rahim dah kosong... Semoga diPermudahkan untuk awak..

Banyakkan berehat sis. Mungkin sbb bdn penat tu..kalau boleh utk permulaan ni 1st trimester jgn puasa lg. Doc ade bg ubat duphaston x?

4y trước

Keep on mkn ubat tu k. Awk xyah buat keje pape..rehat,baring,dduk je sbb kandungan 3 bulan ke bawah ni masih fragile. Kena jage betol2. Saye dlu pon mse tahu pregnant mmg xsentuh lngsung keje2 rumah. Semua suami yg buat. Bile kandungan masuk 4 bulan baru berani start buat keje umah sbb sblom ni pernah ade sejarah keguguran 2x. Kalau boleh limit kan pergerakan. Buat sementara ni, jgn puasa dlu..puasa boleh ganti😊

Mommy try scan kt klinik lain. Klau jawapan doctor same, insyaAllah xde pape.. semoga mommy & baby baik2 je.

4y trước

Ameen. Terima kasih sis.

Tak tahu kantung or bukan tapi klu ble jgn puasa dulu sis cian Kat baby dia perlukn nutrisi tu

Ini bukan kantung. Rupa kantung mcm perut ikan dan ia lebih sakit dari senggugut kalau nk keluar..

4y trước

Insyaaallah sis semuanya baik2 je.. byk2kan berdoa bulan puase nie dan bykkan rehat k.. sentiase pikir positif insyaAllah semua selamat..

Mcm sy sis.. Da da mrasa 2x.. Pape pon doakan sis mg dprmudahkan.. Jg dri

Semoga urusan mommy dipermudahkan ya.

Sabar...semoga murahkan...

Misi mmg mcm tu sukahati dia je.. Mcm dia doktor.

4y trước

Suja hati cakap misi macam tu. Hmm