Ketuk ketampi untuk cepatkan pembukaan

Adakah dengan cara ketuk ketampi ni akan membantu pembukaan jalan?

11 Các câu trả lời

Bykkan berjalan Jalan itik Buat squad Amalkan bce doa nabi yunus xslp sy Kerap Bersama suami sbb kire mcm induce smula jd🤪 Sis ni yg sy bce pendapat dr momy momy pnye tips.. mybe blh try.. Sy hritu bukaan 2cm 5 hr jg br bsalin tp false cntraction almost 5 hr jg n kerap .. hr ke 5br lerr bersalin, Sy amalkan zikir ya latif ya rahim N doa nabi yunus Shri sblm tu sy bjlan slow 2 InshaAllah nti bukaan tu cpt

Betul tu! Ketuk ketampi memang salah satu cara nak cepatkan bukaan rahim. Buat squat yang mencangkung tu pun okay jugak, mudah nak bersalin nanti. Ada je senaman ringan lain mcm yoga etc tec

Yes betul! Ketuk ketampi cepat bersalin sis. Cara tu cepatkan bukaan rahim. Selain tu ada juga senaman lain untuk mudah kan bersalin. All the best sis!

Ya, ketuk ketampi di hujung kehamilan sangat bagus untuk memudahkan proses bersalin kerana ia mempercepatkan bukaan. All the best!

kontraksi..sakit perut yg kjp hilang kjp ada..lps tu kluar drh atau air ketuban..sa hri tu kontraksi lps tu kluar drh..p hosptl da 3cm

5y trước

Terima kasi sis

oh! saya tak pernah dengar pulak ketuk ketampi cepat bersalin ... tapi exercise lain saya pernah dengar.

petua otai2 yg pernah sy dgr, banyakkan bsama dgn suami pn salah 1 cara mempercepatkan bukaan.

berjalankn berjalan .. gosok perut .. zikir nabi yunus pastu pujok laa bby keluar

Im not sure... can ask someone who expert abt it

jalann² pun ok.. sis kna berzikir