tabita skincare

ada x yg pakai tabita time ngandung? dah 7 bulan ngandung, sy pakai lagi ni. takde efek kan?

20 Các câu trả lời

Sis, tabita tu confirm2 bahaya. Saya setiap tahun check list produk merbahaya kat website, mesti ada tabita. Mmg kulit sis cantik, tapi chamecial tu mgkn akan baby. Saya pernah baca yg skincare yg mcm ni ( yg ada merkuri, hydroquinone) , kalau pakai masa pregnant takut nnti akan sebab kan baby mudah kena alergik atau masalah kesihatan yg lain. Better berhenti sis.

Bahaya sis . Chemical kuat tu .. Dulu dh lama .. Lepas skolah menegah .. pernh pakai .. Sy pernah tertumpahkn toner tabita kt meja jenis kayu .. Kayu tu skali mcm nk terkopek . Dgn bau dia kuat . Seram sy tgk . Tk lama tu sy stop . Risau dalaman rosak. . Sy sepanjang pregnnt tk pakai produk ap2 pun .. Klu nk cuci muka , sy pakai produk beli dekat watson je . Selamat utk ibu hamil ..

Sy prnah pakai tabita sblum khwin dlu.. Rosak teruk muka sy time tu.. Sebulan lebih jgk nk pulih balik.. Mnyesal beli mahal2.. Awal2 pakai smue puji kulit cantik sgt.. Lpas 2-3 set pkai, mule naik ruam2 merah.. Makin lame makin byk.. Smpai penuh muke dgn ruam merah ditmbah kulit burn merah mcm trbakar.. Pg klinik doc sruh stop produk tu.. Seram bile ingt balik..

Elakkanlah sis..sbb bahaya pakai produk2 timbang kilo yg ntah pape ni dgn xde ujikaji nya..sah2 ada bahan terlarang..ada merkuri hidroquinon la..masuk dlm salur darah nnt takut bahaya kt baby efek dia.baik sis guna skincare yg masuk farmasi or drugstore mcm yg jual kt watsons n guardian tu. cari yg free alcohol..sls..paraben apa smua tu lebih slamat skit la..

Sayangku ...tabita bahaya..saya x berani nak pakai apa2 Kat muka Ni..sbb Kita x tahu baby Kita jenis alahan yang mcm Mana..Ada yang okay Ada yang Tak..semoga puan x Ada apa2 ye..kalau boleh stop la ye..sy dulu pakai tabita sblm kawen..slps tu DH x pakai sbb bahaya Muka akan jadi Makin nipis n hakis..6 tahun lepas kisah Ni..

Sis kalau sayang diri dan baby better stop pakai tabita. Mungkin kulit sis nampak cantik di luaran. Tabita tu ada merkuri, memang ramai dah tau tabita ni produk sampah. Better stop pakai kalau taknak bahayakan diri sis n baby. Pakai produk yg ada jual kat drugstore jelah yg ada kat watsons n guardian etc.

Tabita ade kandungan mercury & paraben. Kalau awk seorg ibu yg berilmu awk xkn pertaruhkan nyawa ank yg sedang dikandung. Paraben salah satu faktor penyebab janin tak berkembang dgn sihat & menyebabkan keguguran(kalau xpasti boleh google sendiri). Awk dah boleh stop pakai tabita drpd sekarang

Cuba la stop pakai tabita. Konfem break out muka. Dulu sy pakai jugak. Ats nasihat kawan, sy stop. Mmg break out lepas tu. Muka putih licin bila pakai product tu je. Once stop,muka jd truk. Product sampah betul.

Dia local skincare yg tak bgus sis 😊 nk guna mary kay dgn hrga ahli khas bln ni sahaja ..meh komen ..sya bgi hrga ahli kt akk ..sya akn jaga skin smpai btul" sehat 😘

sorry tapi tabita tu produk sampah, dari dulu lagi. Kalau takde kesan skrg takpela, nanti2 kita tak tahu. Baik beli produk dr drugstore.