Instant Coffee

Ada x yg minum instant coffee awal2 kehamilan mcm ni? Boring asyik minum milo, susu lgsung x bleh masuk

15 Các câu trả lời

Milo pon x digalakkan tau sbnarnye..sbab milo ade caffein jugak tapi sikit je..ni ape yg nurse sy cakap dulu la.. Cuma amalkan minum air masam, mcm kordial blackcurrant ke, sunquick ke.. Awal2 jgn minum coffee sgt lagi2 instant punya, kandungan gula tinggi tu..😅

Awk num la air buah blended. Sunquick pn ok jgn ltk gule. Kopi teh milo ni buat supplemen yg kite mkn tu x berkesan kt bby n mummy.. klu nk num milo pn ptg2 la.. jarak supplemen dgn mkn tu 2 jam. Nurse gtau.. sy share 😁

5y trước

Sy minum coffee dgn mkn ubt beza masa 14 jam sis 🤭

Instant cofffee x elok sis. Paket kecil tpi kandungan gula tggi. Klau sis betul2 teringin lebih baik sis buat coffee sendiri, serbuk coffee boleh kawal, gula pun boleh kawal. 😀😀

Coffee, tea ada caffein bole mengurangkan penyerapan zat. Milo pun begitu. Minum 1-2 teguk bole lah.. Nanti sia sia makan vitamin or supplement yg tidak diserap badan..

Instant ni tak digalakkan sis. Sebab gula terlalu tinggi takut sis kencing manis pulak time preggy ni. Tak pasal insulin tiap minggu. Lagi susah.

Hari tu saya p checkup.. HB saya turun.. nurse cakap jgn minum berkafien.. 😭.. kopi.tea.. milo air coklat xboleh.. mcm mane nak naik kn balik HB..

5y trước

Oo..yeke tq2 sis

hari tu Dr Imelda pakar sakit puan siaran astro ada ckp boleh je minum kopi tapi jgn lebih dos ...1 hari 1cwn memadai

5y trước

Aah sis.. Sy minum secawan sj..

Sblm mengandung mmg addicted la segala kopi. Dh tau hamil. Stop trus . Byk lg air laen kN.. 🤣#39weeks

Alhamdulillah time pregnant sy langsung xde rasa nk minum cofee walaupun sy sbnye peminat cofee.

Dari awal kehamilan saya tak berani nak cuba minuman berkafein. Tahan sampai 5 bulan 😅