Minum milo

Sy minum milo satu gelas..bagi tau husband makin mual lepas minum milo..husband inform tak boleh minum milo n coffee bgi ibu yg mengandung..katanya ade tebaca kat tiktok yg ibu mengandung tak boleh minum milo and coffee..iye ke mcm tu?

11 Các câu trả lời

Masa sy buka buku pink sy ada tanya nurse, dia ckp boleh asal ada isi perut sebab kalau perut kosong itu yg selalu mual. Sy pun milo je yg boleh masuk sis. Awal pagi breakfast milo + oat. Kadang sebelum tggu husband masak dinner minum milo oat juga. Bila dinner tak boleh masuk sgt, sy minum milo oat lagi sebelum tidur. Malas dah nak fikir makanan apa.

nak tanya teh tu termasuk kafein jgak kee ,. xingat dah kat mana sya baca klau nk kurang kan rasa mual minum teh panas tnpa gulaa , sejak mnum dah xder rasa mual² dah , skrg dah 7w nasi pon dah boleh mkan tpi sya letak gula skit je nk bgi hilang kelat teh, klau xsbelom tu nk bgun pon xlarat , mkan lgi laa xboleh masuk apa² ..

tengok baby jgk..mcm sye..sye boleh minum Milo..lepastu tkde rse mual..kalau awk minum Milo ..pastu rse mual..mknenya..awk xleh minum Milo lgi..coffee mmg doktor tdk kasi minum...yg minuman berkafein..

sy hari2 minum milo, dr sblm kawen mmg milo la minuman sy. x dpt milo sehari mmg x lengkap hidup sy 😂 time pregnant sy buat milo kosong je minum suam2. kalau nk letak ais baru sy letak susu.

Ya betul. Saya mengandung 1st baby pun nurse tak sarankan minum milo. Coffee n teh pun tak boleh sbb cafein. Boleh buat HB Low. So minum la horlicks.. atau air jus buah

sy minum milo hari2. nurse ckp boleh je. cuma krg kn manis atau mnum milo kosong je. coffee minum bila rasa teringin. pon coffee kosong je doctor ckp.

kopi. Milo. teh. yg berkaffein tak bleh minum. ni doc pesan time I buka buku pink. klau teringin Sgt tu. minum je la. tapi jgn kerap.

Hari tu masa saya kne pedih ulu hati. Doctor kata milo boleh. Teh, nescafe tak blh. Ikut atas org. Kalau rasa ok blh ja 😊

Boleh ja mnum milo sis,,kopi pun sama tp kurang kan,,bkn xboleh langsung😊😊

Dlm milo pon ada kafein tp xbnyk.. masa ank 1st, tiap hri minum milo, hb sy drop..