High demand baby

Ada x working parents yg ada pengalaman handle bby high demand? Sbb sya akan masuk kerja x lama lagi. Tapi anak x pernah berenggang dari sya sejak lahir sampai dah setahun 6bulan nie. Sya masih direct bf anak sampai sekarang. Masalah sya seperti:- 1) Anak x nak minum susu yg di pam 2) Anak x nak minum susu formula 3) Anak sejenis yg akan melalak bila x nampak muka mak 4) Anak x nak pandang org lain kecuali mak Apa yg perlu sya buat? Sya terpaksa berkerja sbb semua on9 bisnes yg sya ceburi x pernah menjadi. Dan sbb kos sara hidup makin tinggi, x boleh utk bergantung harap pada pendapatan suami semata2 lagi2 sya duduk betol2 dibandar. Terima kasih sudi membantu 😘😘 #pleasehelp #advicepls #childcare #thirdbaby

1 Trả lời

susu pam tu suruh bapak dia bagi. ank ni bila org lain bagi susu tu dia minum je. lagi pun nnti die haus die minum je. atau boleh wean off terus. 1thun 6bulan susu bukan keperluan dh. lagi 1, xde istilah high demand/high need utk bby atas 3bulan. masuk 4bulan anak dh mula belajar. apetah lagi bila dah 1tahun. anak nagis x nampak muka mak? biar je dia nagis dulu. awk bagi bapak dia jaga, lepas tu awk pergi mana2. biar je dia nangis, lama2 dia akan diam. boleh pegi tgok dkt fb, baby language. sana ada ajar. boleh belajar kat sana.

2y trước

ye selalu anak bila ada kwn baru dia lupa mak dah. jadi jgn risau. die pandai bwk diri dah tuu. lps tu kena bgitau dia, nnti die dpt ramai kwn dkt tmpt baru.