Tips Mudah Lekat?

Ada x mommys yg nak share tips? Sy baru keguguran awal tahun hr tu & belum rezeki lg nak lekat sampai sekarang ? hope mummies blh share tips ?

12 Các câu trả lời

Sya tak pasti tapi my mom dlu pernah gugur sekali . Gugur time di berdiri . Jadi next2 pregnant dia kena urut dlu Baru lekat sbb naikkan balik rahim dia . Mungkin sis boleh berurut Siang , rehatkan badan dulu Malam sis bersama lepastuh jngan terus mandi bagi relax dlam setengah jam bru mndi then tido . InsyaAllah . Sya bgi yg mana sya Tahu . Kalau silap maafkan ye

4y trước

Btul tu klau bsama suami lepas tu jgn pg bsuh n mndi biaq tunggu dlm 15minit mcm tu sis dduk dlm posisi mngiring rehat InsyaAllah boleh setahu sy mcm tu la alhamdulillah skrg dah nk msuk 14 minggu da sy mngndung n sy kwen msa buln tiga 13/3 ritu ni.. last period sy pulak 27/3 n buln 4 tu dah lekat.

Sy pun pernah kguguran sis, lepas tu sy pergi b'urut sebulan sekali.. Jaga waktu ksuburan guna opk, sy amalkan mnum air kelapa bakar alhamdulillah dgn izin allah lepas 5 bulan lekat smula.. Tp apa yg penting kena sentiasa positif ja jgn stress2.. Semoga dipermudahkan

Saya masa awal kahwin amalkan royal v dari jrm. Sebelum mengandung anak ke2 pun saya amalkan royal v.. takde niat pun nak ada anak. Tp rezeki Allah bg.. pregnant second.. puan ikhtiar ya... insyaaAllah Allah mudahkan

1st of all jaga makanan. Pemakanan kita pun main peranan. Bila tubuh kita sihat, dalaman pun sihat, in shaa Allah mudah lekat. And banyak2 berdoa. 😊

Buat opk..pastu sy mengurut .dan sy amalkan buah zuriat bersama suami..xsampai sebulan Alhamdulillah lekat

Sy gugur bln 1 2020. Sy amal jus zuriat ajzahah.. Lepas gugur sy terus amalkn.. Bln 4 2020 sy disahkn pregnent..

4y trước

Kes sis sm mcm sy...skrg sy da 16minggu++..semoga kandungan kita sntiasa sihat yer..aamiin

Kami laki bini makan acid folic konsisten . Bila dah lekat baru saya sorang makan .

Cuba buat opk and bbt. Jaga pemakanan, makan makanan yang elok untuk kesuburan.

Doa. Usaha. Ikhtiar. Tawakkal Pemakanan, OPK, Posisi b'sama, Folic Acid.

Sy mkn jamu dikna..tp x smpy sebotol da lekat..alhamdulillah