stress

ada x ibu2 stress sgt2 sbb mngndung anak kedua 5bulan. anak first bru 10bulan. sya mkn perancang. tpi lekat jugak. dlm kepala asyik fikir nk gugur. sya x amik mne2 vit pon. sya rsai klu anak cacat. tpi sya stress sgt2. org dok mngata. husb bnyk kli ckp rezeki. tpi sya muda. jiwa mmberontak. sya nk enjoy ngn anak first dlu. anak first mula tnjuk x nk dgn sya. asyik husb je. sya sedih.

33 Các câu trả lời

banyak kan bersabar sis..kita lbih kurang je..beza dia ank sy ni smua dia nk layan..skrg pn tgah preg ank kedua..tu normal..mgkin anak sis xnk ngn sis sbb dlm kandungan sis tu sama jantina ngn anak sis skrg..so bawa bersbar ye sis..saya anak sulung girl..anak dlm prut ni mgkin boy..sbb anak makin manja dgn saya..

Semua terjadi atas kehendak Allah. Jika Allah kata jadi maka jadilah ia,kita harus bersyukur masih diberi kesempatan mndapatkan zuriat . Ad org tunggu bertahun2 tak dapat zuriat dari darah daging sndiri . Ad yg smpai amik anak angkat . So sy rasa sis bykkan brsabar pasti ad hikmah disebaliknya

Mungkin cara sis mkn perancang tu salah... Sbb klau hari ni mkn kul 10pm...esok tu pun kne mkn 10pm...biasa pil ni sng jgak lekat lg2 klau termiss... Klau nk selamat pas ni try amik injection... Tapi klau dh lekat ni anggap je lah rezeki allah nk bg... Allah tau sis boleh

Brp umur awk... Sy ni 25 khwin dpt zuriat.... Ank br 9buln sy hamil lg skrg da 38w 5d.... Sy tk terpiki nk gugur.. Sy sedih ad la ..dgn husband g lubnn sethun.... Dok umah mak gn ank..... Sy nk Tk nk kne terima... DE hikmah tuh

Takpe dear.. Rezeki dr allah.. Sy pernah juga perggy ank no.2 semasa sulong sy baru 4m lebih je.. Take it easy dear... Allah nk bagi ada teman utk sulong kita ni.. Always bersyukur & Be happy.. Abaikan je org luar berkata2.. 🤗🤗🤗

Kesian nye dengan baby tu. Sye skrg ni pregnant 29 minggu. Anak baru nk masuk 9 bulan je sis. Kalau x nak baby tu bagi jela org. Rezeki Allah bagi ditolak mcm tu pulak. Org lain tunggu bertahun tahun nak anak. Cube istifar byk byk.

Kalau sis dah ambil prncng still preggy.itu mmg rezeki sis.tp sy fhm perasaan sis.yelah jaga ank bkn senang.apa kata lps dpt baby ni sis try psng implanon.doktor ckp ini paling brkesan.sy sndiri x dpt bygkn strugglenye sis.

Berdosa gugurkan anak tu... bygkan org lain cuba bnyak kali xdpt2 anak...awak dh dpt terima aje lah...syukur je laaa....alaa anak2 biasa laa kejap2 ayah...kejap2 mak...smua tu xleh salahkan yg dlm perut tu....haihhhh!!!

Jgn stress2 sis..rezeki Allah nk bgi pda sis..xsume org boleh dpt..ade yg nk tp xdpt..sis brfikiran positif jgn fikir bukan².Allah beri mesti Allah tahu sis boleh..kun fa ya kun. Jga kandungan sis elok²..

Insyaallah ta dak ap. Ank tu rezeki. Sy skrg pon tgh mengandung 5 bulan dh.. Ank first baru 6 bulan lebih.. Sy yakin perancangan Allah tu hebat.. Sy bersyukur sgt2..

4y trước

Wah cptnya sis. Xpantang 100 hari ye. 😅sy trauma walaupun dh 3bln bby sy..