Minum air gula

Ada tips taknak kasi muntah minum air gula tak? Haritu sy minum air gula ok je takde la tak sedap sangat taoi sejam lepastu muntah balik tak tau kenapa :(( tak memasal kena repeat #firstmom #firstbaby

40 Các câu trả lời

Saya haritu org first minum. Ingatkan suam, agak panas. So layan je minum. Alhamdullillah smooth je sampai habis.. Saya tak balik, saya dok lepak dlm bilik menyusu, bawa headphone. Me time kejap. Pastu sebelum tu saya sapu minyak sesiap kat tekak dgn hidung

cara dia simple sja,, sis minum tahan nafas smpai hbs air gula tu,, lps minum tu jangan trs berdiri,, relax dulu ddk jangn d fkir kan sngat air gula tu 😂 lps tu sdh rsa oky bru la berdiri,, ni cara sy minum 😂 😂 😂 x muntah dn x rsa loya2 mcm tu...

set mindset sis untuk jgn muntah. Dan anggap je yang awak teringin nak minum starcbuk or tealive or coolblog.Saya masa tu teringin nak minum coolblog sebb dah lama tak minum..Alhamdulillah takde rasa naj muntah.klu boleh amik yang suam suam sikit

Last time saya dpt air gula rasa macam ribena, dibancuh suam jd tak susah sangat nak telan. tips tak ada lah tapi trick nya saya ajak nurse tu borak. sambil borak sambil minum, ralit punya ralit bercerita tau² cawan dah clear. 😁

saya dua kali minom sbb pindah negeri.. alhamdulillah tk muntah, mula mmg mual.. smpai sakit kepala tahan nk mnth.. cuba bwk mnyk angin letak dkt kepala dgn hidung sikit.. pejam mata baring dalam kereta kjp..

Saya firstime minum haritu alhamdulillah ok je. Kunci dia jgn fikir pasal muntah, jgn layan loya tu, letak minyak angin kat hidung n kepala pastu saya calit sikit kat hujung lidah bagi berangin. Alhamdulillah ok

cuba awak inform nurse nak minum air gula dr luar. mean awak beli dekat farmasi. yg version sejuk punya. sy minum version sejuk punya. rasa mcm air f&n cuma manis la. tapi sebab dahaga telan terus je. hee

Sy minum tutup hidung. Tp minum sikit2. Jgn teguk skaligus. Nnt rasa nak muntah. Ada org ok teguk skaligus. Mcm sy kena sikit2. Tp jgn la skit sgt nnt lmbt hbs. 😅 Tiap kali nak minum sikit2 tu sy tutup hidung

1y trước

Lepas minum ambil myk angin letak kat hidung. Bau.. Bg hilang rasa loya

Sy minum pastu duduk je kt kerusi dalam keadaan sandar sambil layan korea. 😂 Sbb 1ep sejam. So, ngam 2ep, settle. At least bg divert rasa xselesa tu. Klo ada tmpt blh baring sikit, then baring lah

baru sja selesai minum air gula pagi tadi. air gula swasta perisa oren sikit... 1 teguk hbis dah. sama jga la... mmg manis and rasa mual2 balik.... luckly dpt bertahan lepas 2 jam.