Minum air gula

Ada tips taknak kasi muntah minum air gula tak? Haritu sy minum air gula ok je takde la tak sedap sangat taoi sejam lepastu muntah balik tak tau kenapa :(( tak memasal kena repeat #firstmom #firstbaby

40 Các câu trả lời

awak kena set kan dlm fikiran cakap jgn muntah lagi ,kalau tak kena repeat. lepas tuh amik minyak angin, pejam mata lena kejap, yg tuh yg saya buat dulu. 😂 .

1y trước

Saya pun buat yg sama bwa minyak angin pastu p terus cr tempat lelap kan mata jap hehe

try minum kt klinik swasta sis .. air perisa oren .. Saya haritu masih alahan , nurse sendiri suruh minum kt swasta .. Alhamdulillah sekali teguk jee .. kt tmpt saya rm60 ..

Tips dia kena tidur. Cari je sudut mana mana kerusi takde org tidur. Kalau nurse kasi balik lagi bagus tidur kat rumah. And sediakan juga minyak angin buat bau

Sy minum dekat swasta. Ambil perisa blackcurrent. Itu pun rasa tak boleh telan. Geli dekat lidah and tekak sebab manis gilaaa. Just telan je, nak muntah kena tahan.

kalo sy dh muntah, sy xkn repeat dh..xsgup muntah byak kali..sy p la cri mknan manis tuk cover. sy lebih rela selfish bab ni drp badan lemah sbb muntah 🙏🏻

1y trước

selfish bab tu tergantung pd org. Lebih kesian klau ad ap2 dgn baby.. kencing manis msa mengandung ni bhya utk baby .Tu lah penting nya mnum air gula. tp tkpe lh klau dh pilih untuk selfish. Ank sndiri kn

manis sgt , hujung2x rasa pekat nya. mcm kita minum air gula kita buat tuh. fuhh, ada org bole minum seteguk, saya penat , da byk . minum sikit2x . 😂 .

sediakan minyak angin..and kalau boleh minum sekali teguk sahaja. bila sis rasa nk muntah,sis terus sapu minyak angin kat area hidung Dan sebelah Mata...

saya minggu lps mnm air gula, saya spair minyak angin. lpstu, set dlm otak 2jam tk lama hehe. hbs ambik drh kali ke2 nk muntah tak kesah dah 🤭🤣

cari brand barikel dkt farmasi. beli, letak dlm peti ais. pergh sedappp gileeeeee. in shaa Allah takde rasa manis gula yg kaw2 tu and takde pening2.

Hehe saya ada tips! Datang awal ke kk sebab nak kan air tu masih suam. Pastu minum dengan straww🥰🥰 selamattt mencuba!