Minum air gula

Ada tips taknak kasi muntah minum air gula tak? Haritu sy minum air gula ok je takde la tak sedap sangat taoi sejam lepastu muntah balik tak tau kenapa :(( tak memasal kena repeat #firstmom #firstbaby

40 Các câu trả lời

baru juga lepas fasa minum air gula 1st time.. mula pun risau juga takut termuntah. sy tarik nafas minum teguk je tak payah nak bau air 😅 digalakkan pergi awal sebab merasa suam siket sy turn org ke-3 dan nasiblah KK tempat sy dapat yg berperisa ori kosong 😂 lepas minum tu terasa manis tp air mcam jerang dalam cerek tu kuat 🤭 tu kot buat rasa dalam mulut semacam dan akan mual. sy bilas bibir kumur² siket biar air gula tak melekat lagi. kepala rasa pening juga lepas minum tu boleh standby minyak angin. dduk dekat tempat yg tak crowded sgt. tapi memandangkan sy aritu kena jumpe doc utk scan juga jadi sibuk dgn urusan alhamdulillah tak layan sgt 2jam masa berlalu dan okay tak muntah sampai selesai 😁

Hi sis! Saya pun mcm tu jugak. Tp husband and i tanya sana sini jugak. Tips utk elak muntah (berjaya dgn saya. 2x minum 2x tak muntah): 1) minum one go. Minum 1 nafas ketika masih suam. 2) lepas minum tarik hembus nafas few times baru bangun dari kerusi. 3) saya tak bergerak kemana mana utk elak pening / muntah. Saya duduk ja dekat kerusi menunggu hahahaha or duduk dalam kereta on aircond. Kalau gerak pusing2 jgn tgk kiri kanan. Pandang depan ja. Semoga bermanfaat

1y trước

Thankyou sis! Doakan semoga saya berjaya esokkk haha taknak repeat dah oenat

tips sy kan sis..sy membayangkan air gula tuh mcm air bergas😂 mcm coke ke alaa yg bergas manis ii sedap tu hahaha sbb kalau sy asyik pandang air gula tuh mmg sy takkan minum asyik rasa mual jaa..jadi sy tukar mindset tuh air bergas dan cakap kat diri kalau berjaya minum akan bagi reward kat badan contoh pas balik dari kk pegi makan sedap ii ke taknak memori asyik pikir air gula tuh kalau x mesti muntah balik..nih tips sy laa🤭🤭

bau minyak angin sis pastu sandar kat dinding. saya ddk paling blkng cari tempat selesa duduk sambil sandar kt dinding. sy pon masa minum tuuu saya set kt fikiran sy jgn muntah walaupun time tuu tgh alahan alhamdulillah tak muntah sampai dia ambik darah ke-2 pastu dah blk klinik tuu terus rasa nk muntah berhenti tepi jln termuntah still rasa yee manis ii air gula tuu nasib lh muntah time blk 😂

Sy minum air gula kk, sampai sudah membuak2 rasa nak muntah. Tak boleh masuk langsung perut ni, dah lah manis perit kat tekak. Mmg muntah and kluar habis sehabiss habisnya tau 🤣 So dorg kata kena repeat balik, sy tanya je nurse tu boleh minum air gula sndiri ke. Alhamdulillah boleh, and sis order kat shopee or beli kat farmasi jee. Settle, rasa pun tak teruk sgt mcm kat kk punya.

1y trước

Ye awak rasa tu mebuak buak nak muntah padahal minum tu ok je and takde la fikir pasal muntah tapi memang takboleh tahan 😭😭

sy takda tips. tapi sy minum terus sekali teguk takda berhenti2. alhamdullilah masa anak first tak muntah,yg kedua pn tak walaupun time minum tu memang tengah alahan. paling penting kena fikir nk cepat abeskan je takyah fikir pasal muntah ke tak sedap ke apa. fikir ni mcm minuman manis yg kita dok minum tu walaupun sebenarnya sangat la manis

1y trước

betul sis saya buat mcm ru

Saya hari tu minum air gula ok jgk.. cri tmpt tido. Pstu tjaga sbb bau busuk sy alah dgn bau.. rupanyaa doktor ke nurse bwk durian dkt kk tu.. marohh lahh kita… sikit lg nk muntah mmg bgthu nurse sy sikit lg nk muntah.. diorg igt sbb air gula.. tp sy ckp ni semua sbb sape yg bwk durian lahh nii dkt kk.. marohhhh kitaa..

kalau saya tak nak pening tak nak layan rasa loya, saya kena baring, if boleh duduk je, takleh duduk atas kerusi kaki kat bawah mcm biasa tu, kena duduk tu naik lutut rapat ke dada(tak bg perut tegang). alhamdulillah setakat ni jadi je kalau minum air gula @ mabuk kete dlm perjalanan

1y trước

boleh try tips sis ni.. tkasih 😊

Pengalaman saya pula , masa sblm minum air gula tu saya nervous sngt cri sana sini tips nak minum skli bila hari kene minum air gula tu eh sedap pula bole telan 😂 da risau ingatkan sangkut gdm skli alhamdullilah tak sangkut 🤲🏻 tp petang tu saya rasa pening sngt kepala dalam 1-2 jam

Satu haritu first time minum air gula, saya memang hampir2 nak muntah, saya masuk tandas saya pun pusing2 my body sebab dengan tu gula boleh hadam dalam usus and angin boleh keluar, lepas 3 min saya keluar saya minum air kosong and then tengok2 yb tak nak fikir, alhamdulillah ok