HB rendah

Hi. Ada tips tak utk naik kan hb . Tiap kali checkup asik rendah je..

27 Các câu trả lời

Makan pati delima je sis. Jenama fars tu. Gulsan ok jugak tpi pekat skit rasa dia. Alhamdulillah, walaupun sye thalesemia carrier hb ok je. Lagi stu tips, sehari dua sbelum hari check up mkan jambu batu bnyak2. In shaa allah hb ok. 🤗

Cbe buat ujian darah sis....sy dulu pun mcm tu jgak hb x naik je... Last2 doc buat blood test positif thalasemia... Tapi pembawa je lah bukan penghidap.. Selalu klau ade thalasemia ni hb payah sikit nak naik

Mkn iberet folic je sis... saya pun kurang darah seblum pregnant... tapi waktu pregnant doc suggest mkn iberet folic je... saya consume minyak kelapa dara sekali

Kurma.. Jambu batu..Madu..Air delima.. Tapi sy lebih suka sup sayur hijau + ikan bilis.. Alhamdulillah.. Tembikai merah pon 😊👍.

Sy dlu mkn iberet + iron tablet.alhamdulillah serasi.drpd awal 12++ trun smpai 10.1hb.mkn 2bnda tu.naik 12++ blk smpai brsalin😊

makan buah delima atau jambu batu sis saya dulu pun hb rendah stop minum kaffin baru dia naik sikit

Saya consume jus Mamariam sis. Memang ok cantik hb and badan pun rasa bertenaga

Banyak kan makan daging, sayur n buah.. Jangan tido lambat.. N kena dapatkan rehat yg cukup

Sis try mnm horlick, mkn ht ayam, kurma n jmbu batu. Alhmdllh dr 10 naik 11.5.