ingin tahu

Ada tak yg mengalami period tak datang berbulan-bulan tapi tak pregnant? Ad tips / ubat tak yg boleh turunkan period. Salah satu faktor sbb berat badan naik mendadak tapi tak keluar period

1 Trả lời

Tu mungkin gangguan hormone. Better check kat klinik. Macam pengalaman saya, saya pernah 3 bulan tak datang period pada tahun 2016 sebab saya tiba2 kerja shift malam. Malam dah macam siang, siang dah macam malam. Kita punya biological clock lari. Elok je tukar shift pagi, period pun saya. Masa tu saya ada try juga makan ladies collagen (jamu modern yg ada kacip fatimah, manjakani dan akar serapat) Start daripada tu mmg fixed dan regular je period walaupun dah lama tak makan ladies collagen.