nak tanya

ada tak dekat sini yg amik inject depo . first second inject period okay pastu next inject terus tak period . ada tak yang macam ni . normal tak ?? klau inject depo ni berat badan memang kaw kaw naik ya ? macam mana eh cara nak turunkan berat badan huhuhu . #bantusharing #ingintahu

12 Các câu trả lời

lepas stop depo ..saya pernah period lama sampai 2minggu lebih..2kali sebulan pun pernah..darah sikit2 tapi berlanjutan hampir 2minggu sampai rasa risau gelisah ada yg tak kena dgn badan kita..tapi bila tanya nurse dekat klinik dia kata jgn risau ..saya hampir nak ke klinik swasta untuk scan rahim tapi alhamdulilah period dah normal ..rasa lega bila dah normal semula 😌

saya pernah ambil depo, 1st injection memula keluar darah setitik dalam dua tiga hari, lepastu period .. tapi keluar darah berlanjutan sampai sebulan lebih, hampir dua bulan, masa appoinmnt inform doctor, then dpt ubat berhentikan darah and sy tukar perancang, now ambil yg pil.. tapi masa depo berat badan maintain je, nafsu makan pun as normal..

sy ambik skli jer.. then stop tpi hmpir dkt sthun asik kluar bledding mcm nk hbis period.. 14hri.. 15hri.. kdang takde cuti.. klau tak kua drah pun rehat 3hri bersih then kluar lgi sikit2 drah nya.. trus tak nak ambil sbb susah sy nk tahu mna 1 darah sakit mna 1 darah period.. last2 rancang sndri.. berat bdan maintain kurus tak naik..

ambil depo memang period tak teratur dan tak datang .Kalau period datang pun sangat2 sikit 1 ke3hari je ..ada yang tak datang langsung pengalaman saya depo 2tahun sebab czer anak pertama lepas 2tahun stop depo period beransur pulih tapi ambil masa

1y trước

Betul. Saya pun macam sis. Amek depo sbb czer. Lepas depo kedua kot terus x period dah. Lepas 2tahun tu saya stop depo. Then baru period start dtg balik, tapi takes time sikit utk start regular balik

sama lah. dah kedua cucuk ni tak period. pastu berat naik sampai rasa sedih sangat. so dah nekad dah tak nak dah cucuk. baik rancang elok elok sendiri daripada stress hari hari 😭

Sy pernah ambil sekali cucuk depo.. period tak keluar.. berat badan naik 7 kg.. lps stop 3 bulan jg ambil masa utk normalkan period.. skg 4 bulan dah stop dan cuba utk hamil

sy pernah ambik 2×.. terus stop rancang sndri.. period mmg x stabil.. tp berat badan sy x pernah naik masih lg maintain dan selera mkn sy normal..

Sy ambik depo memang tak datang period. Nurse kata ok je. Dan sy tak naik berat badan tapi jadi kurus kering lepastu nafsu untuk bersama tak ada

Sy pernah ambik sekali, 3 bulan tk period, tp berat badan susah naik 😅 sekali period lam sebulan tuw jd 2x period

nak tanya, berat naik sebab selera makan naik ke ye? sebab saya tgh pilih perancang ni

1y trước

bagi saya lepas inject badan naik makan pun sedap jaa .. perancang ni ikut body jugak