Darah nifas

Ada tak sesiapa dekat sini terus bersama suami selepas habis je darah nifas? Saya bersalin anak pertama Dr tak gunting. Cuma ada jahit sikit je belah dalam. Dan saya tak rasa trauma pun untuk bersetubuh dengan suami. Tapi saya tunggu darah nifas habis lah. Biasanya berapa hari darah nifas keluar ya? Boleh share tak?#pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstmom

5 Các câu trả lời

Saya 58 hari nifas keluar. Habis nifas boleh je bersama klau ibu dah ready kalau dalam islam. Tapi kalau ikut orang kita. Better pantang dulu 44 hari at least bagi badan kuat sikit. Tapi kalau masih nak bersama sebelum 44 hari. Boleh je tak berdosa sebab nifas dah kering. asalkan pakai protection sebab lps bersalin memang sangat subur senang lekat

8mo trước

terima kasih atas perkongsian

Sy pn esok ckup 1bulan...drh nifas msih ade sikit tp dh nk abis

nifas sampai 60 hari ...tp ada je y abis awal.mcm sy 40 ari tu dah xde

8mo trước

oh saya sekarang baru hari ke 13 berpantang tapi darah macam dah tak banyak. kalau habis darah nifas boleh ke bersama suami

sy ngam2 44 hari habis pantang darah berhenti

sy hampir sebulan

8mo trước

baik. terima kasih