Kongsi bekas makan

Ada tak mummy yg kongsi aiskrim dngn anak?umur 2 tahun mcm tu?sbb sy ad kongsi aiskrim dngn anak sy tiba2 mak mertua sy bising2..sy pun musykil sebenarnya sbb yela air liur kan..tpi benda tu normal je kan??ke sy j3 rasa benda tu normal?tolong explain kat sy🥺

7 Các câu trả lời

elakkan kongsi dgn anak/budak kecil.. ataupun kalau nak kongsi, aiskrim Tu kalau boleh belah,belah 2.. tkut trjangkit apa2.. ank sy masa dia demam, sy tiup mknn dia bagi sejuk Dan rasa suhu mknn guna hujung lidah pun Dr xbagi.. lgi satu tk bersih..

mk sya ajar...klau ank2 mkn bkas ibu ni...nnti anak2 mdah dgar ckp ibu...tpi bgi sya...xda msalah pon kngsi ngn ank..lain la klau msa tu ibu tgh x shat ka...jgn la kngsi dgn ank...nnti kn trjngkit pula..😅...

kenapa MIL tak bagi? faktor kesihatan ke lain? btw jangan kata anak, anak buah pun saya biasa buat tak tahu pulak ada orang jenis tak bagi buat mcm tu nasib baik adik beradik & ipar semua tak kisah pun 😅

3mo trước

Aku dulu pon sllu wat kt anak buah tnpe rase bsalah, adik bradik & ipar diam jek. Bile da ade anak aku mnyirap btol kalo adik aku ke ipar aku wat kt anak aku eee auto geli. Nk tegur ipar tkot gadoh so mroyan kt shuben jela suruh marah adik die. Rse mcm dorg xde common sense tp mybe tu la ape yg adik bradik & ipar aku rse dulu bile aku wat fuhhh kifarah

Klu sy, sy mmg x kongsi dgn ank kecil.. rsau kot2 bgi jangkitan ka apa, bdan org besar kn immune lg kuat..ni reason sy la, maybe ada org x stuju.. tp anak yg 10tahun sy kongsi ja, just anak kecil ja x

saya baru tengok satu video doktor dekat tiktok ni dia cakap elakkan makan sama2 dgn anak. sbb air liur org dewasa banyak bakteria. risau nanti anak jatuh sakit sebab dari bakteria air liur kita

ntah la sis. sye sendiri pun kdg2 suap anak makan lpstu suap mulut sendiri guna sudu yg sama 😂 so far anak2 ok je takdek pape.

kalau sy tak share. lagi aiskrim jilat2.. sy lebih kepada geli la. tp fact pindah bakteria tu betul. blh rosakkan gigi pn ye