Berpantang cara org dlu2 mcm ni ke?

Maaf nk tnya , sy ni fistmom , umur pun bru 21 , skng dh 34w mak mntua sru sy pntang kt rmh dia , dia ckp lps bsalin je sy xleh cuci luka guna air suam kna cuci guna pncuci luka je , lps tu dia kata xleh mkn sup2 kna mkn nasi dngn ikan bilis tumis lada hitam je 😢😢😢 , tp style fmly sybkt sabah , kna bnyk mkn yg sup2 minum air bnyk , lps tu kna cuci luka tu dngn air suam gram dn asam tu 🥺 , mmng ade ke org brpntng mcm tu kna mkn yg kering2 je xlh mkn yg sup2 😭😭😭 Sy pun prna jaga akk2 sy brpntng jga bby bru lhir Alhamdulillah dlm jagaan sy tu luka dorg smua cpt baik dlm 3minggu je bby pun xkmbung , kuning pun cpt trun 😞 , bila ckp dn mak mntua mcm tu dia kata sy xtau apa2 sbb sy msih muda mmmm Sy agak strss sy khwin bru 3bln lps tu mngndung , mybe sbb trlalu awl dpt bby jdi mntua xmpk prngai sy lgi 😢 ke sbb sy mudah lgi jdi org fikir sy mcm xmatang 😞#pleasehelp #seriusnanya #firstmom

5 Các câu trả lời

hurmm ...saya anak first pon pantang ngn mentua... syg follow je la cara pantang tu sbb nak jaga hati mentua tp seksanyerr...sbb tak bagi makan yg bersup2, tak bgi minum air laa sbb kata nty kat bawah tu lecak laa...berair je la..luka lambat sembuh laa..smpai air susu saya drop, sembelit teruk smpai bole nangis la stiap kali membuang... hurmmm sedih... tp skg nak dekat due bersalin utk anak no2 ne..saya bincng ngn suami..kitaorg nak pantang sndiri..cara sndiri..minta mak dia rehat je..jgn susahkan diri.. kita org bgtw mak dia..mak tak larat..jadi biar kitaorg berdikari sndiri cari jalan sndiri utk bpantang mcm mana nanti wlupon kami duk sbumbung ne haa..hihihihiiii

1y trước

Lbih baik pntng sndri je sis , mcm sy ni pun dh ckp dngn suami xpelah sy mngala ank prtma ni pntng je rmh mntua nnt klau mngndung lgi nk pntng rmh sndri ❤️

paling best pantang sendiri je la sis. yg penting suami membantu. kalau dgr nasihat org masa pantang, itu xboleh ini xboleh. pantang boleh jadi stress. kita nak pantang dgn tenang hapie2. sya berpantang lagi suka kalau lauk ada sup. xboleh kalau Makan Kering je. Makanan mesti ckup protein semua sis. Bru ada tenaga. byk minum air,Makan buah.

masa pantang tak boleh stres. kalau sis tau bakal dapat stres kalau pantang dekat rumah mertua, jangan pantang situ. elakkan sampai habis pantang

1y trước

jangan pikir orang lain, pikir diri sendiri dulu

balik pantang kt sabah. xyah stress2.

1y trước

Nk blik juga tp dh xleh naik flght , dh tnya dctr xleh