buku pink

Ada tak mommy2 to be dlam ni lewat buat buku nurse mstie marah kn Sy rasa dah 26week tak buat buku lagi asyik tangguh2 je??

31 Các câu trả lời

Laaa.. dh lewat sgt tu .rugi nya lewat pemantauan masa preggy ni. Buku pink seeloknya buat masa kndungan x lebih dr 12w . Sbb masa pregg ni , kita x taw kesihatan kita cmne wlupun kita rasa kita ok . Kdg² penyakit yg x pernah ada pun akn singgah law pregg ni.. so, dah bole buat tu ya..

Kenapa lewat sangat sis. Kalau cakap alasan takde masa memang kena bebel la jawabnya. Patutnya awal buka buku pink sebab nk pantau tumbesaran baby dan nak tau risiko2 yg ada. Sis pegi buat cepat2 jangan tangguh2 lagi dah. Kesian bby. Tak tau perkembangan dia mcm mana dlm rahim kita.

Kau dah tau pregnant tp still x buat buku mmg kne mrh.. Sy dulu pnh jgk late booking sbb x tau pregnant..ade reason yg munasabah.. Nsib baik baby x pape.. If awk syg baby awk.. Better jgn tangguh2.. Its for ur baby n ur own good..

Lewat sgt tu..komfom la kena mrh...sis nk cek hb lg..baby ok ke x...nk suntikan att/kancing gigi lagi..kencing ok ke..ade kencing manis ke..darah tggi ke..semua tu kena pantau..ade sbb knp nurse suh buka buku awal...

Lewat sangat tu. Perlu buat buku pink sis. Bahaya untuk baby. Tak tahu baby sis dlm keadaan tumbesaran yg mcm mana. Nti nak bersalin perlu buku pink tu. Untuk record mereka. Kecuali sis follow up dkt klinik swasta

Tk mrh cuma diorg mrh skit kalau time buat buku pink ad prob kesihtn. Sb ibu mgdg hormon lain skit. Dri tkde k.mnis bule ada , mcm2 la time hamil ni. But sokyy , apappa pun buku pink harus buat juga. Sgt pentg

Plz amik berat tentang penjagaan kesihatan mommy dan baby. Misi bukan marah. Cuma misi risau akan kesihatan sis dan baby ja. Itu nampak misi agak bising2 sikit bila kita buka buku lambat.

Bebel jgk la nnti tu. Sbb slalunya 18-22weeks kne buat detail scan. Time tu klu ada pape dgn kandungan misi atau doc akan pantau dgn lbih teliti. 26weeks dh lewat sgt sis. Jgn tangguh2.

gi buat cepat... nnti x tau status baby tu..kedudukan uri , kedudukan bayi, jantung bayi, hb plak ok ke tidak... kalo baby ada masalah.. cian misi tu nak jawab dgn pihak atasan..

Haipp jgn lupa, dalam ni pun ada nurse. Dan sy salah seorang nurse tu 😂😂 Pergi la buat buku, jgn lewat2. Macam2 nk cek nanti 😉

5y trước

Ya nurse...sy akan buat buku😊😊😊