Morning Sickness

Ada tak mommy yang lepas 12weeks pun muntah2 dan mabuk hamil lagi??

8 Các câu trả lời

Sis, cuba ambil magnesium oil.. Kadang2 sebab badan kekurangan magnesium, sebab tu masih morning sickness, pastu kalau boleh dapatkan vit d sama. Kalau ada tingkap boleh nampak cahay matahari naik, dok kat tingkap pun jd janji dapat vit d tu.. Pastu makan kena ambil real food tau.. Makanan process food, fake food ke biasanya boleh ganggu nutrisi yang kita ambil tau..

Setiap org lain simptom dia masa pregnant. Sy bukan setakat morning sickness, kena hyperemesis gravidarum terus. Morning sickness yg terlampau teruk sampai dehydration dan kena admit hospital. Sampai nak msuk 32w baru kurang sikit muntah2 loya2

Saya sis..sampai 16w pun maseh muntah2 lagi.Sekarang da 28w muntah2 xad tapi maseh alah pada bau2 tumisan/masakan lagi

ade jew sis..sy msok 14week pon msih ade mual2 mntah lg..cume xbrpe truk da..tp mse awal2 mmg truk morning sickness..

lain org lain nasibnya sis. ada yg xmabuk lgsg. ada yg smpai nak bersalin pun mabuk lg.

Ada. Start 14w dh berkurang. Bersabarlah. Saat indah akan tiba.

Ada sis, sy smpai skg nk masuk 16weeks pun muntah n morning sickness 😅

Normal tu puan 😁