Stretch marks

Ada tak kat sini ibu2 yang ada stretch marks? Saya takut saya sorang je 🥺. Even dari awal dah sapu lotion khas utk preggy tetap ada juga. 😔

22 Các câu trả lời

saya Pon ada awk. Dr awl pregnant lagi terus nampak stretch marks sy tuu. smpai doktor tegur sbb awl sgt nampak. sy Pon pelik pdhl sblom pregnant.mmg xde Pon kat perut even perut sy mmg sedia buncit. doktor ckp sbb hormon jgk. mak sy siap tegur perut sy sbb sy pregnant Anak sulong tapi dh ada benda tu.huhu sbr jela sis kene selalu rajin lah pakai losyen.nak buat cmne kan. anggap je pengorbanan nak jd ibu.yg penting jgn rs down sbb bukan sis sorg aje yg ada dn mengalami nye. InsyaAllah nanti akan hilang jgk tuuu🥰

Tak ikut genetik kot. Mungkin dr pemakanan, keturunan sy xda smpai lh mama sy, mama sy 9 kali preggy, badan smpai skrg mulus macam baby 🥲 tp sy preggy 2nd baby terus ada 🤧😂 aih jenuh nak bagi pudar. Mcm2 dah cuba ☹️ skrg tgh nak habiskan mommys choice serum & cream tuk strech mark tu, kesannya, strech mark tu cerah sikit tp tak hilang lg, tgok lh nti klau botol dah habis, harap harap hilang lh 🤧🤧🤧

1y trước

awk boleh tengok ig Dr Sharmina. stretch mark pon dipengaruhi genetik

Saya kena strech Mark selepas sebulan bersalin di atas tempat czer. Saya guna gentle scrub, minyak kelapa dara dan lotion yg sama untuk pudarkan dan hilangkan strech Mark. Masa hamil, x de strech Mark. Saya tak garu jika gatal. Letak minyak kelapa dara jika gatal. Saya guna lotion strech Mark Mama's Choice & Pureen.

1y trước

Ya, berkesan

Saya sisss. Sebelum preg mmg berat dah naik dari m ke Xl 😂 perkara pertama mmg kena serang Stretch mark. So hadap jela tgk dia akan naik makin meluas. Peha, tepi ketiak, atas punggung. So far bahagian perut belum lagi. Even perut dah besar sikit. Harap2 xnaik 😂 tp ada sapu losyen2. X hilang terus sis.

Sukar nk jangka benda ni. Ada org beria ikut tips sapu itu ini consistently utk elak stretch marks tp tetap ada. Saya pregnant dulu tak pakai pape pun sebab sejenis malas & lepas beranak langsung takda stretch marks sampai now dah 8 tahun 🥹Badan saya kuruss je pun & my mom teruk juga stretch marks. Pelik…

smua preggy moms akn ada strecth mark beza ada mom yg strecth mark merah ada plak yg putih just sapu je dgn krim pudar strech mark truskn sj lma² akn pudar sikit² tp mmg x kn hilang spenuhnya jgn la risau n stress itu lah tnda pengorbanan kita sbagai ibu&isteri

1y trước

tak juga. mak saya ada stretch mark, saya takde.

Saya ada stretchmark start 8 bulan ke atas. Sblm tu mmg licin. Dari awal preg mmg pakai minyak, lotion. Mak saya 6 orang anak takde pon stretchmark. Dia ikut kulit seseorang awak. Jangan down sbb stretchmark. Dia akan pudar tapi takkan hilang. Redha sajelah 😜

Sapu losyen nanti akan pudar jugak. Jangan stress sangat bila tengok strechmark tu mama. Anggap tu lukisan pertama baby je. Nampak strechmark tu teringat balik masa preggy. Yang penting Be positive happy selalu. Kalau tak nanti stres pula ❤️

tak pakai apa pun.. kalau dia nk naik pun dia ttp naik jgk even dh letak apa² losyen.. alhamdulillah setakat ni suami tak ckp apa pun pasal strechmark tu.. dia tgk je pegang² lps tu ckp kesian🤣🤣

Saya 14 tahun kena stretch mark now preggy, Lagi mmg tak akan hilanglah stretch mark ia forever kat situ. Alhamdulillah belum suami kisah lagi perut tak tak cantik 😅. Don't worry kita geng 😘