MINUM AIR SENGKUANG CINA UNTUK KUNING BABY?

Ada tak ibu2 yang amalkan air sengkuang cina sebelum bersalin? Boleh share pengalaman? Ramai suggest untuk amalkan air ni sebelum bersalin untuk kurangkan kuning baby.

6 Các câu trả lời

Boleh je.. Ade yg berkesan nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Sy xdela amalkan..cume yela dgr jgk kwn² dok pesan cmtu..start 36w smpai bersalin pernahlah minum dlm 3tin.anak lahir still ada kuning sbb sy darah O.tapi xlame dlm seminggu je,itupon check kt klinik selang² hari..xtahu kebetulan atau blh percaya 😁

Mustahil bby xde kuning kn.. msti ada cma beza bcaan tinggi or rendh je.. sy pn amal kn air sngkuang cina dan mkn buah sngkuang cina now sy dh 38 mnggu.. so hrp2 bby yg bkal lahir xde lh jaundis insyaa allah amiin..doa yg baik2 jew sis..

4y trước

nak tanya, sis minum air sengkuang cina start brp bulan mengandung? kalau minum hari2 waktu 6 bulan lebih boleh x?

kuning tetap akan ada cuma level normal, tak normal & risiko. tu saja.. setiap umur baby ada level bacaan paras normal or tak normal. cth umur seminggu brapa bacaan normal , umur 3 minggu brapa bacaan normal.

aah...sy minum untuk kurangkn kuning baby...adik ipar sy minum air sengkuang cina dr 2 lbh kuning skrg da 1 lbh...makin kurang. .

sya amlkn mnum air kelapa je klw nk dkt² due..sbb nk bby kuar brsih..alhamdulilah bby ad kning tpi xlma dlm 3-5 hri mcm tu..