Siapa ada pengalaman? 🥲

Ada tak ibu2 pengalaman, anak muntah coklat lepas bersalin? anak sy kena tahan ward . doc kata dia mungkin tertelan darah. sy dah discharge, masih teringat muka dia 😭😭

2 Các câu trả lời

Mcm ank sy thn lpas msa brsalin kt dia..msa tgh cuci dia muntah dktr than dkt wad. Tiap² hari call tnya prkmbngan ank n hntr susu. 5 hri jgak dkt wad dktr bg antibiotics sbb tkot jngkitan kuman. Alhamdulillah lps 5 hri discharge...smbung cek klinik la utk kuning..itu pn dlm 2 3 hri je..lps tu xde da sbb kuning da trun. Utk hosp xde ape² appnmnt pon lps discharge tu sbb xde ape² yg serius pon. Dktr cuma nk pntau je msa baby kt wad hari tu. Skrg umur da 1y11m dah.. alhamdulillah sihat xde ape² sakit. ❤️ Sis jgn risau ye...klau bby da msok wad tnya btul² husb baby dok wad mna ape smua nnti blek umah rehat n call hosp utk tnya keadaan baby. Hari² call tnya. Klau pgi call xde dktr yg bleh jwab..ptg nnti call lagi smpai ade dktr yg bg pnjelasan knapa baby kne than wad n ade ape² sakit lain x. ☺️ Sy doakn smga baby sis sihat dijauhi dri sbrng pnyakit merbahaya smga baby kmbali sembuh dan sihat..aamiin. Sis jgn stress² ye..nnti susu kurang..jgn risau ye..call hosp hri² utk tnya prkmbngn baby ye..😘

pengalaman sy 1st baby lepas je lahir doctor mmg xdn bg tengok terus bawak g nicu sbb baby tertelan najis. nafas laju. kena warded 5hari. hari ke 3 baru boleh duduk sekali dgn baby. 2nd baby kena duduk ward 2hari sebab kena pantau. tapi sempat skin to skin dgn baby selama 1jam. sy GBS & candida.