Ingin tahu

Ada tak ibu2 kat sini waktu fasa DPO tak ada simptom pregnant langsung. Tapi check upt berjaya pregnant. Setakat hari ini saya dah DPO 5 langsung tak ada apa2 simptom. Selalunya DPO berapa ya baru ada simptom kalau berjaya lekat?

8 Các câu trả lời

sbelum ni sy ttc pun fikir akan ada simptom. tapi bulan tu takde sakit apa, selalu seminggu sebelum period da rasa tnda2 cramp tu,ni tak..nak dekat2 period baru terasa cramp2 nak period so tak fikir pun 'ada'. sehari sebelum period tiba rasa panas dlm,sakit kuat rasa nak kluar period tp kluar setitik je,coklat+keputihan tu.pastu dah stop dgn discaj kputihan saja. saja buat upt alhamdulillah positif. breast sakit,mual semua takde bila upt makin terang,baru start breast penuh,lembut,kdg tegang

Penempelan berlaku semasa dpo6-dpo9. Bila dah masuk dpo6 ke atas tidak digalakkan utk bersama suami bagi mengelak gangguan semasa penempelan berlaku. Simptom ni tak semua akan mengalami, ada yg takde simptom pun pregnant, mcm saya simptom tak sihat (sakit tekak + selesama since dpo10) UPT +ve masa dpo15, Moga ada rezeki utk sis bulan ni 🤲🏻

Saya kalau sebelum check upt takda symptoms. Bila tetiba upt positive mula lah segala symptoms keluar. Ngengada sungguh badan. Ada org pregnant takda symptoms langsung. Ada org tak pregnant boleh ada jugak symptoms pregnant rupanya just nk period or masalah hormon

saya. both pregnant xde simptom pregnant. 1st baby check upt sbb delay period dlm 2@3hari. 2nd baby sebab susu bdn drop teruk sahaja. check upt 5hari awal sebelom delay

7mo trước

thank tlg jawap on behalf sy mommy tanpa nama. yes, yang puan nathasa cakap tu semua simptom nak period saya. masa tahu pregnant sy xde simptom yg puan nathasa cakap. sy boleh check upt utk anak 1st sbb delay period dua hari. dan 2nd baby sy check upt 5hari sebelom due period. sbb susu bdn drop teruk. lain mommy lain simptom dia puan nathasa😊. alhamdulillah sepanjang pregnancy pon sy xde mengalami alahan. sy boleh makan semua. sy cuma ada sakit celah pelvik masok 2nd trimester. dan jadi jerawat badan

5dpo awal sangat lagi. penempelan paling awal 6dpo. HCG amik masa 48jam untuk double, jadi selalunya paling awal 8dpo baru ada simptom/dapat +ve UPT

Sy takde tanda langsung 3 kali pregnant. Biasanya dpo 9-11 kalau suhu maintain tinggi sy dh boleh standby upt test dh 😹

7mo trước

Badan tak panas. Rs biasa je. Cuma kalau nk period biasanya suhu turun mendadak mcm dr 37 akan turun 35, 34 atau rendah lagi. Kalau tak turun, kemungkinan dh pregnant.

Ada ja mcm sya , x check pun wktu subur taw2 saja2 check upt positif rezeki saya la tu , Alhamdullilah 🤲🤲

saya