Buntu.

Ada tak di sini ibu2 yang pernah mengalami situasi anak menangis tanpa henti dalam suatu masa? Boleh tak kongsikan macam mana nak pujuk bayi menangis.

2 Các câu trả lời

Sis check dulu pampers penuh tak, perut kembung tak, time dia tido ke, lapar ke. Kalau semua tu dah buat, sis bedung dia & angkat dlm posisi mengiring, ayun dia slow2 sambil bunyi shooshing kat tepi telinga slow2. Or sis boleh bacakan ayat kursi, 3qul & bukak surah ruqyah dalam bilik. Kalau suami, sis or sape2 baru balik dari mana2 terus basuh kaki tangan dulu utk elak benda2 halus ikut. Maghrib terus tutup tingkap tau. 😇

5y trước

Sama2

Macam kakak kakak saya dulu anaknya menangis, dia panggil nama. Lepastu gosok gosok dia dah okay. Ade yang anak nya kena angin pasang, kena berubat kampung masa tu, anak nya kalau letak memang akan nangis, selalu nak bersentuhan je. Mesti panggil nama dan sentuh. Macam magik pulak 🤭