anak meragam dan mudah menangis

siapa kat sini pernah mengalami anak yang mudah meragam dan menangis? boleh share tips macam mana nak tenangkan bayi dan cara mengatasi bayi drpd meragam dan mudah menangis? fyi. saya dah tukar pampers, bagi minum susu dan tidur..

2 Các câu trả lời

Tengok ni..moga membantu

5y trước

terima kasih for sharing.. 😃

mmg ad bby yg mcm tu sis . ank prtama sy pon mcm tu . susa btol . nk ke tnds pon kne bwk skli . mst nk nmpk mak dy juga . tpi dh 6bln keats dh pndai main sndri tido sndri . nangis pon da kurg . mse bby lg tu je ari2 nagis . lg duduk dgn org lg la . siap pak mertua mara kata sy asik netek kn ank nt bdk tu kembong la . pdhl ank sy tu mmg jenia brgayut . klau sy tnggl kn pon xsmpai bpe mint dy trbgun nangis2 . serius rse sedih ap semua mse tu . suami pon bz keje . mlm pon suami da lelap xdpt tolg sy jaga ank . org kata sbb bby tu ad sawan nagis . sbb tu dy asik mcm tu ari2 . smpai 3bln pon mcm tu . last bwk jmp ustaz tok mtk penawar bby sawan nagis . dy tngok dlu tkot bby ad gngguan ke ap tpi dt kata xd gngguan . so dy bg air mineral besar yg dh di bce ayt2 QURAN dlm tu tok bg mommy minum lps tu susu kn ank . lps tu mse mndi kn ank bg mndi pkai air tu . Alhamdulillah lps tu nagis dy jdi kurg sikit2 . dy pon da main sndri .

5y trước

ini pun anak pertama saya.. anak saya ni kalau celik mata kejap je dia termenung lepas tu mula lah dia menjerit2 nangis.. baru 2 bulan.. bagi bawak jumpa ustaz ye.. nanti saya ikhtiar camtu.. terima kasih ye atas perkongsian.. 😃