Kenapa kulit kat pipi, kepala, telinga anak saya ada biji2?

Ada sesiapa pernah alami x dan apa solution die? nak kata sabun biase, dah tukar sabun QV utk baby..

Kenapa kulit kat pipi, kepala, telinga anak saya ada biji2?
6 Các câu trả lời

Baby newborn sampai setahun tk pyh pakai sabun..kulit baby kan halus,sensitive..mandi dgn air biasa je,tk pyh sabun..Anak sy mandi tk sabun sampai 7 ke 8 bulan..tk pernah ada apa2 masalah kulit..nak bg sampai setahun bru pakai sabun pun boleh tkde masalah..

cuba tukar cetaphil or sebamed . atau tak yah dulu guna sabun sbb kdg kulit bby sensitif . sy kerja taska kbykkn parents untuk bby . dorang bgi sebamed . yg ada excema pun bg sebamed or cetaphil . cuba laa try .

Normal ni untuk newborn. Nanti elok sendiri. Itu yg doktor kata pada saya. Kami tak pakaikan sabun pada anak hingga nak masuk 2 bulan.

ank sy pn ad naik biji2 ni.. doktor ckp ruam susu

pki sebamed....doctr rkmen dan mnjdi kat ank sy

lps cukur ke? pas tu bru naik ruam?